Gondoltam, vacsorára úgyis teletömjük a bendőnket minden finomsággal; ezért ebédre ettem valami könnyebbet, ami akár vacsorára is tökéletesen megfelel,és sok helyen valószínű ez lesz vagy legalábbis ilyesmi...
De este sokkal jobban esik, a Halászlé, Pulyka sült, Töltött káposzta, Beiglivel tömítve, után borozgatás közben, szalon cukrot és habkarikát majszolni 😉
Egy szó, mint száz....
BOLDOG ÉS SZÉP
KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK
MINDENKINEK !!!
EGYSZERŰ BURGONYASALÁTA,
PARADICSOMMAL
ÉS KAKUKKFŰVEL
Hozzávalók:
1 kg burgonya
20 dkg koktélparadicsom
4 ek. extra szűz olívaolaj
8 ek. citromlé
kakukkfű
bors, só
1 csipet cukor
salátafélék
4 adag rántott halfilé
A burgonyát héjában
megfőzzük, megpucoljuk, és ha már kihűlt, karikákra vagy félkarikákra szeleteljük.
Közben az olajat és a
citromlevet egy mártáskeverővel (pici habverővel) alaposan, homogén állagú
öntetté keverjük, sóval, borssal és kakukkfűvel valamint egy csipet cukorral ízesítjük. A koktélparadicsomokat
felkockázzuk és az öntetben keverjük, legalább egy félórát pihentetjük, hogy a paradicsom
is kiadja a levét. Ezután belekeverjük a burgonyát és kedvünkre való
salátafélék, tépkedett leveleivel dúsítjuk.
Jól lehűtve fogyasztjuk, és
ha már karácsony van akkor rántott halfilé vagy rántott ponty mellé kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése