TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. december 24., vasárnap

Burgonyasaláta és rántott hal avagy Nem csak karácsonyi manna

Gondoltam, vacsorára úgyis teletömjük a bendőnket minden finomsággal; ezért ebédre ettem valami könnyebbet, ami akár vacsorára is tökéletesen megfelel,és sok helyen valószínű ez lesz vagy legalábbis ilyesmi...
De este sokkal jobban esik, a Halászlé, Pulyka sült, Töltött káposzta, Beiglivel tömítve, után borozgatás közben, szalon cukrot és habkarikát majszolni 😉
Egy szó, mint száz....
BOLDOG ÉS SZÉP 
KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK
MINDENKINEK !!!














EGYSZERŰ BURGONYASALÁTA,
   PARADICSOMMAL ÉS KAKUKKFŰVEL
Hozzávalók:
1 kg burgonya
20 dkg koktélparadicsom
4 ek. extra szűz olívaolaj
8 ek. citromlé
kakukkfű
bors, só
1 csipet cukor
salátafélék
4 adag rántott halfilé
A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, és ha már kihűlt, karikákra vagy félkarikákra szeleteljük.
Közben az olajat és a citromlevet egy mártáskeverővel (pici habverővel) alaposan, homogén állagú öntetté keverjük, sóval, borssal és kakukkfűvel valamint egy csipet cukorral ízesítjük. A koktélparadicsomokat felkockázzuk és az öntetben keverjük, legalább egy félórát pihentetjük, hogy a paradicsom is kiadja a levét. Ezután belekeverjük a burgonyát és kedvünkre való salátafélék, tépkedett leveleivel dúsítjuk.
Jól lehűtve fogyasztjuk, és ha már karácsony van akkor rántott halfilé vagy rántott ponty mellé kínáljuk.


FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése