TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. december 19., kedd

Csirke és csicsóka avagy Gondolom nem az

A humor, a vicc sok mindenre jó.
Például, jól kitudjuk magunkat vágni, "kényes" kérdésekből; mondjuk, ezzel azért vigyázni is kell!
A minap a következőt hallottam:
-Te Laci, tudod mi az a csicsóka?
-Hát....., gondolom, nem egy mondóka!?
Hát nem, de ha igazából érdekel a VITAL.HU -n olvashatsz róla bővebben.













CSIBERAGU, CSICSÓKÁVAL 
    ÉS LASKAGOMBÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
80 dkg csicsóka
40 dkg laskagomba
15 dkg koktélparadicsom
2-3 ek. citromlé
kakukkfű
chili pehely
olívaolaj
A csirkemellet falatnyi darabokra, vagy csíkokra vágjuk.
Csicsókát megtisztítjuk, félkarikákra vágjuk és felhasználásig hideg vízben tartjuk.
A laska gomba erősebb, "keményebb" szárrészét levágjuk a többi részt pedig csak lazán kézzel, csíkokra tépkedjük.
Olívaolajon elkezdjük a csirkefalatok sütését, pirítását.
Amikor a hús elveszti nyers színét, hozzáadjuk a feldarabolt, és lecsepegtetett csicsókát, 3-5 perecig együtt pirítjuk, aztán jöhet a laskagomba is. Kevergetve, rázogatva addig sütjük amíg a csicsóka eléri a kívánt puhaságot (itt sem árt ha, hanem kellemes roppanós marad).
A koktélparadicsomokat mérettől függően félbe vagy negyedekbe vágjuk és ragunkhoz szórjuk, megsózzuk, kakukkfűvel és chili pehellyel ízesítjük, pá r perc alatt készre főzzük, az utolsó pillanatokban citromlével még pikánsabbá varázsoljuk.

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése