Imádok fagyasztót takarítani...
Pontosabban a jégbarlangban kutatásokat, feltárásokat végezni.
Na, ez már jobban hangzik.
Szóval, ilyenkor az ember viszonylag érdekes dolgokra is lelhet, ami velem is megtörtént.
Fagyasztott szójabab!
Valószínűleg ez úgy történt hogy valamikor, valami akció keretében, megpillantottam a boltban és úgy éreztem, hogy ez nekem kell.
Normál esetben nem vásárolnék ilyesmit - gondoltam 😜
Azt hogy ez milyen fontos volt számomra, azt misem bizonyítja jobban, hogy szeptember végén még nyíl lejárt a szav.ideje; de még ez sem rettentet meg, EL KELL HASZNÁLNI.
Hama-gyorsan egy salit varázsoltam belőle...
..és képzeljétek el, ha valahol látok még ilyen finomságot, tuti hogy a kosaramba kerül és fogtok még vele találkozni itt a blogon.
SZÓJABABSALÁTA, PIRÍTOTT SZEZÁMMAGGAL
2 személyre
Hozzávalók:
30 dkg szójabab (fagyasztott)
½ lilahagyma
2 ek. citromlé
2
ek. olívaolaj
1 ek. magos mustár
1 tk. kristálycukor
1 ek. szezámmag
5-6 szem szegfűszeg
2 ger. fokhagyma
só
jégsaláta
paradicsom
4
dl vizet, a szegfűszeggel, félbevágott fokhagyma gerezdekkel és sóval
felforralunk, amikor forr beletesszük a még fagyos szójababot, aztán az újra
forrástól számítva 10-12 percig főzzük. Leszűrjük, lehűtjük, a fokhagymát és a
szegfűszeget kiszedjük.
A szezámmagot száraz serpenyőben megpirítjuk.
(Ha
magvakat pirítunk, figyeljünk oda arra, hogy amikor elérte a kívánt „színt”,
illetve egy picivel előtte, egyből borítsuk ki egy hideg tányérra. Ellenkező
esetben a serpenyő hőjétől még tovább pirulhat, megéghetnek a magok.)
Közben
az olívaolajat, a citromlével, és a mustárral alaposan összekeverjük, egy
csipet sóval és egy csapott teáskanál cukorral ízesítjük.
A
lilahagymát vékonyan felszeleteljük, a babbal és a szezámmaggal együtt
belekeverjük az öntetbe, jól lehűtjük.
Tépkedett
salátalevelekkel és néhány karika paradicsommal kiegészítve tálaljuk,
amennyiben a szezámmagból hagyunk egy keveset, azzal is megszórhatjuk.
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése