TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. december 30., szombat

Bab és virsli, no meg aztán Lencse és alma

Semmi extra, két egyszerű saláta, amit lehet követni, vagy saját ínyünkre alakítani.
A első szép, a második ronda, de mindkettő finom 😁😂😀😉😆😅😂😁😉
...hát, ez jó buli lesz...





BABOS VIRSLISALÁTA
Hozzávalók:
2 pár virsli
2 dob. babkonzerv
    (ez most Borlotti, de vörös-, vagy fehér babbal is készülhet)
1 kisebb fej lilahagyma
színes paprika
1 dl almaecet
3 dl víz
bors, cukor és só ízlés szerint
Az fehérborecetből és vízből, oregánóval, borssal, cukorral és sóval salátalevet készítünk.
(A salátalénél ezeket a hozzávalókat használtam, az ecet és a víz ilyen arányában, de ezt természetesen mindenki, saját ízlésének megfelelően készítheti, nagyjából 2 teáskanálnyi cukrot adtam hozzá, sót pedig épphogy, és csak minimálisan. Kóstolgassunk!)
A többi hozzávalót feldaraboljuk, a babot lecsepegtetjük, átöblítjük és az egészet alaposan beleforgatjuk az salátalébe.
Jól lehűtve kínáljuk.





EGYSZERŰ LENCSESALÁTA
Hozzávalók:
2 dob. konzerv lencse
1 db alma
1 fej lilahagyma
1 p. tejföl (150g.)
2 ek. mustár
rozmaring
bors, só
A tejfölt, a mustárral aprított rozmaringgal, sóval és borssal kikeverjük.
A konzerv lencsét alaposan lecsepegtetjük, kicsit le is öblíthetjük; az almát és a lilahagymát felkockázzuk, majd az egészet egy tálba borítjuk, és az öntettel alaposan összeforgatjuk.
Jól lehűtve kínáljuk.

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése