A első szép, a második ronda, de mindkettő finom 😁😂😀😉😆😅😂😁😉
...hát, ez jó buli lesz...
BABOS VIRSLISALÁTA
Hozzávalók:
2 pár virsli
2 dob. babkonzerv
(ez most Borlotti, de
vörös-, vagy fehér babbal is készülhet)
1 kisebb fej lilahagyma
színes paprika
1 dl almaecet
3 dl víz
bors, cukor és só ízlés szerint
Az fehérborecetből és vízből, oregánóval, borssal, cukorral és sóval
salátalevet készítünk.
(A salátalénél ezeket a hozzávalókat használtam, az ecet és a víz
ilyen arányában, de ezt természetesen mindenki, saját ízlésének megfelelően
készítheti, nagyjából 2 teáskanálnyi cukrot adtam hozzá, sót pedig épphogy, és csak minimálisan. Kóstolgassunk!)
A többi hozzávalót feldaraboljuk, a babot lecsepegtetjük, átöblítjük
és az egészet alaposan beleforgatjuk az salátalébe.
EGYSZERŰ LENCSESALÁTA
Hozzávalók:
2 dob. konzerv lencse
1 db alma
1 fej lilahagyma
1 p. tejföl (150g.)
2 ek. mustár
rozmaring
bors, só
A tejfölt, a mustárral aprított rozmaringgal, sóval és
borssal kikeverjük.
A konzerv lencsét alaposan lecsepegtetjük, kicsit le is
öblíthetjük; az almát és a lilahagymát felkockázzuk, majd az egészet egy tálba
borítjuk, és az öntettel alaposan összeforgatjuk.
Jól lehűtve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése