Erről azért megoszlanak a vélemények, és van aki úgy finomít ezen, hogy este hat után már ne együnk túl sokat és nehéz ételeket.
Na, kérem egy normál adag az nem sok; jó harminc deka, az azért nem olyan nehéz...
Egészségemre, joccakát 😁
SÜLT OLDALAS,
TEJFÖLÖS HAGYMAMÁRTÁSBAN,
PIRÍTOTT HAJDINA GÁNICÁVAL
Hozzávalók:
1 kg oldalas
2 fej vöröshagyma
1 p. tejföl
1-2 ek. mustár
liszt
rozmaring
kömény
bors, só
4 adag hadina gánica
Az oldalast, a csontok mentén feldaraboljuk, sóval, borssal és köménnyel bedörzsöljük.
Egy tepsit kizsírozunk, belepakoljuk az oldalasokat, 1,5 deci vizet öntünk alá, és fóliával letakarva, 170 fokon, 70-80 percig sütjük, pároljuk. (A sülés közben egyszer-kétszer biztonságilag rápillanthatunk.) Ezután, illetve, amikor már szépen puhul, levesszük a fóliát és magasabb hőfokon rápirítunk.
A vöröshagymát fél, vagy negyed karikákra vágjuk, egy kis zsiradékon üvegesre sütjük, hozzáadjuk a mustár, rozmaringgal és sóval ízesítjük, felöntjük bő 2 deci vízzel és felforraljuk, de nem főzzük sokáig, hogy a ne főjön szét, lisztből és tejfölből készült habarással besűrítjük.
A megsült oldalasokat a mártásba tesszük és 4-5 percig kis lángon "pároljuk" még, hogy az ízek jól összekeveredjenek.
A hajdina gánica:
40 dkg hajdina liszt
1 l. víz
rozmaring
só
olaj vagy zsír
A vizet felforraljuk, 1-2 kanál olajjal vagy 1 kanál zsírral, sóval, rozmaringgal ízesítjük.
A forrásban lévő vízbe beleöntjük a hajdinalisztet, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve
(3-5 perc) főzzük, dagasztjuk, majd egy fedővel letakarva, saját gőzében, 25-30 percig pihentetjük.
Egy serpenyőben zsírt hevítünk, a gánicát kicsi felborzoljuk, és egy kanállal a "kiszaggatva" szépen megpirítjuk (egyszerre, ne legyen túl sok a serpenyőben).
(3-5 perc) főzzük, dagasztjuk, majd egy fedővel letakarva, saját gőzében, 25-30 percig pihentetjük.
Egy serpenyőben zsírt hevítünk, a gánicát kicsi felborzoljuk, és egy kanállal a "kiszaggatva" szépen megpirítjuk (egyszerre, ne legyen túl sok a serpenyőben).
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése