TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. december 15., péntek

Oldalas és mártás avagy Nem könnyű eset este

Este hat után már nem"szabad"enni...
Erről azért megoszlanak a vélemények, és van aki úgy finomít ezen, hogy este hat után már ne együnk túl sokat és nehéz ételeket.
Na, kérem egy normál adag az nem sok; jó harminc deka, az azért nem olyan nehéz...
Egészségemre, joccakát 😁















SÜLT OLDALAS,
 TEJFÖLÖS HAGYMAMÁRTÁSBAN,
   PIRÍTOTT HAJDINA GÁNICÁVAL
Hozzávalók:
1 kg oldalas 
2 fej vöröshagyma
1 p. tejföl
1-2 ek. mustár
liszt 
rozmaring
kömény
bors, só
4 adag hadina gánica
Az oldalast, a csontok mentén feldaraboljuk, sóval, borssal és köménnyel bedörzsöljük.
Egy tepsit kizsírozunk, belepakoljuk az oldalasokat, 1,5 deci vizet öntünk alá, és fóliával letakarva, 170 fokon, 70-80 percig sütjük, pároljuk. (A sülés közben egyszer-kétszer biztonságilag rápillanthatunk.) Ezután, illetve, amikor már szépen puhul, levesszük a fóliát és magasabb hőfokon rápirítunk.
A vöröshagymát fél, vagy negyed karikákra vágjuk, egy kis zsiradékon üvegesre sütjük, hozzáadjuk a mustár, rozmaringgal és sóval ízesítjük, felöntjük bő 2 deci vízzel és felforraljuk, de nem főzzük sokáig, hogy a ne főjön szét,  lisztből és tejfölből készült habarással besűrítjük. 
A megsült oldalasokat a mártásba tesszük és 4-5 percig kis lángon "pároljuk" még, hogy az ízek jól összekeveredjenek. 
A hajdina gánica:
40 dkg hajdina liszt
1 l. víz
rozmaring
olaj vagy zsír
A vizet felforraljuk, 1-2 kanál olajjal vagy 1 kanál zsírral, sóval, rozmaringgal ízesítjük.
A forrásban lévő vízbe beleöntjük a hajdinalisztet, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve
(3-5 perc) főzzük, dagasztjuk, majd egy fedővel letakarva, saját gőzében, 25-30 percig pihentetjük.
Egy serpenyőben zsírt hevítünk, a gánicát kicsi felborzoljuk, és egy kanállal a "kiszaggatva" szépen megpirítjuk (egyszerre, ne legyen túl sok a serpenyőben).

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!






















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése