Mindig is kívánós tekintettel figyeltem a főzős műsorokban azokat a leveseket, amiket a külföldi emberkék főznek.
Kevés alapanyagból, lassan forralva és gyönyörűen sűrű...
...nem tudok mást mondani ki kell próbálni!
Én is így tettem, most épp paradicsomosan, fokhagymásan fűszeresen 😉
FOKHAGYMÁS
PARADICSOMLEVES,
CSIRKEHÚSSAL ÉS SZALONNÁVAL
Hozzávalók:
25
dkg csirkemell
10
dkg kolozsvári szalonna
1
nagy fej vöröshagyma
4
ger. fokhagyma
1
nagy dob. paradicsompüré (140g)
5
dkg apró tészta
2
ek. liszt
majoránna
kakukkfű
só
balzsamecet
vagy cukor
ízlés
szerint sajt
A
szalonnát és a vöröshagymát kis kockákra vágjuk é együtt üvegesre sütjük. Ez
idő alatt a csirkemellet is felkockázzuk és az alaphoz adjuk, szépen megpirítjuk.
Aztán meghintjük 2 csapott evőkanál liszttel, elkeverjük, hozzáadjuk zúzva vagy
durvára vágva a fokhagymát, megsózzuk, fűszerezzük, felöntjük 1 liter vízzel, simára
keverjük és jöhet a paradicsompüré.
Bele-bele
kevergetve lasú forrással kb. 15 perc alatt készre főzzük.
Külön
kifőzzük az apró tésztát, majd belekeverjük a levesbe, és ezzel is sűrűbb
hatást érünk el.
Csak 1 tipp: A paradicsomlevest az általában, és
alapból kicsit édeskésebben szeretjük, ezért mindenki ízlésének megfelelően
cukrozza.
…és még egy: Én most nem tettem bele cukrot, hanem ehhez
a mennyiséghez 2-3 evőkanálnyi balzsamecetet kevertem, így és egy isteni, finom, pikáns, sűrű levest
kaptam.
... és ha úgy jobban esik,egy kis reszelt sajtot is kínálhatunk mellé 😁
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!
Jól hangzik. Majdnem minden összetevő van itthon. Holnap kipróbálom, valami hasonló lesz belőle.�� Köszi a receptet!
VálaszTörlésVáljék egészségetekre :)
Törlés