Nem több.
Ennyi.
PADLIZSÁNKRÉM, MAGOKKAL
ÉS PETREZSELYEMMEL
Hozzávalók:
80 dkg padlizsán (kb.)
1/4 citrom leve
1 ek. lenmag
1 ek. szezámmag
petrezselyem zöldje
bors, só
2 ek. extra szűz olívaolaj (akár el is hagyható)
A padlizsánokat egészben hagyva, egy villával megszurkáljuk, és 200 fokos sütőben, jó 50 percig sütjük.
Amikor kissé már kihűlt, felhasítjuk a héját, aztán egy kanál segítségével, tálkába kaparjuk a megsült, puha, pépesre párolódott belsejét.
A magokat szárazon megpirítjuk; a citromlével, valamint aprított petrezselyemzölddel együtt, egy villával a padlizsánhoz keverjük, közben és szükség szerint a villával nyomkodva, még jobban pépesíthetjük, sóval, borssal ínyünkre ízesítjük.
Jól lehűtve, pirítóssal vagy más számunkra kedves pékárúval kínáljuk.
(Én kevertem hozzá 2 evőkanál extra szűz! olívaolajat is, ami mint azt fentebb írtam, akár el is hagyható, de az extra szűz olívaolajnak is van egyfajta markáns aromája, ami nagyon jól kiemeli a pirított magok ízét.)
Szia!
VálaszTörlésPadlizsánkrém készítésnél mindig érdemes az időt odaszánni arra, hogy faszénen süssük meg, mert a természetes füstíz és a padlizsán fenséges párosítás. Próbáld ki, ha még nem tetted!
Szeva Laci!
VálaszTörlésMAXIMÁLISAN egyetértek!!!, sőt hamarabb is elkészül...
...de szerintem vagyunk jópáran akinek a konyhája nincs felszerelve, ilyen alkalmatossággal; tudom ma már, az erkély grill is minket szolgál, (mondjuk nekem erkélyem sincs) Az én mozgás teremben, eddig egyszer volt szerencsém efféle grillen sült finomsághoz; valóban ég és föld. Tehát aki teheti, grillen süsse! Szép napokat :)
... és köszönöm a hozzászólásod
Törlés