Szóval és tettel; ez egy ilyen hét.
Tegnapelőtt írtam, hogy nem nagyon desszertezem...
...ma meg mégis, igaz reggel (-ire), ez olyan amerikás. Nem?
Van ez így, főleg a "muszáj".
...és különben is, volt még csokipasztillám, kellett köré raknom valamit 😉😁
CSOKIS-FAHÉJAS PALACSINTA,
ÁFONYÁS GÖRÖG JOGHURTTAL
Hozzávalók:
25 dkg liszt
2 db tojás
1 p. natúr joghurt (150g)
1,5 dl tej
5 dkg kristálycukor
5 dkg vaj
1 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
2 ek. apró csokipasztilla
fahéj
az öntet:
1 nagy p. görög joghurt (400 g)
5 dkg aszalt áfonya
3-4 ek. áfonya lekvár
(ízlés szerint cukor)
Az öntethez az áfonyát beáztatjuk, amikor kellően felpuhult, kinyomkodjuk és a lekvárral együtt a joghurthoz keverjük; ízlés szerint cukrozhatjuk. (én nem tettem) Jól lehűtjük.
A tojásokat, a joghurtot, a tejet összekavarjuk; beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet, a cukrot, vaníliás cukrot, a csokipasztillát, egy csipet sót, és ezekkel is elkavarjuk. A vajat felolvasztjuk és amikor már langyos, alaposan hozzákeverjük a tésztához, fahéjjal ízesítjük. Kb. 5 percig pihentetjük.
Tegnapelőtt írtam, hogy nem nagyon desszertezem...
...ma meg mégis, igaz reggel (-ire), ez olyan amerikás. Nem?
Van ez így, főleg a "muszáj".
...és különben is, volt még csokipasztillám, kellett köré raknom valamit 😉😁
CSOKIS-FAHÉJAS PALACSINTA,
ÁFONYÁS GÖRÖG JOGHURTTAL
Hozzávalók:
25 dkg liszt
2 db tojás
1 p. natúr joghurt (150g)
1,5 dl tej
5 dkg kristálycukor
5 dkg vaj
1 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
2 ek. apró csokipasztilla
fahéj
az öntet:
1 nagy p. görög joghurt (400 g)
5 dkg aszalt áfonya
3-4 ek. áfonya lekvár
(ízlés szerint cukor)
Az öntethez az áfonyát beáztatjuk, amikor kellően felpuhult, kinyomkodjuk és a lekvárral együtt a joghurthoz keverjük; ízlés szerint cukrozhatjuk. (én nem tettem) Jól lehűtjük.
A tojásokat, a joghurtot, a tejet összekavarjuk; beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet, a cukrot, vaníliás cukrot, a csokipasztillát, egy csipet sót, és ezekkel is elkavarjuk. A vajat felolvasztjuk és amikor már langyos, alaposan hozzákeverjük a tésztához, fahéjjal ízesítjük. Kb. 5 percig pihentetjük.
Egy vajjal nagyon vékonyan megkent serpenyőben, evőkanálnyi mennyiségenként, kis korongokat formázva, bő 1-1 perc alatt, lassan megsütjük őket mindkét oldalukról.
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése