TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. december 3., hétfő

Túró és rétes avagy Csak egy kérdés

Desszert, no comment, csak egy kérdés, Vajon kiről vagy miről kapta a nevét? 

















RAKOTT TÚRÓS RÉTES,
    RUDOLF MÓDRA
1 cs. réteslap (9db-os)
50 dkg túró
10 dkg kristálycukor + 1-2 ek. szórás
15 dkg baracklekvár
2 db tojás
2-3 ek. búzadara
1 p. tejföl (175g.)
5 dkg tortabevonó csokoládé + 3-5 dkg díszítés
étolaj vagy olvasztott vaj
A túrót egy villa segítségével kicsit áttörjük, a tojásokkal, a cukorral és 2 evőkanál tejföllel, valamint a búzadarával alaposan elkeverjük.
A maradék tejfölt pedig a baracklekvárral keverjük el.
Egy 32 centis kis tepsit finoman kikenünk olajjal (vagy olvasztott vajjal).
A kikent tepsit kibéleljük 2 db réteslappal a széleit visszahajtjuk; a lapok közét finoman megkenjük olajjal és a későbbiekben a többi lappal is ezt tesszük.
A lapokra ráborítjuk a túrótöltelék felét és egyenletesen elkenjük rajt.
Ismét 2 réteslap következik, a közük finoman olajozva, erre jön a tejfölös-lekvár, erre 1 db réteslapot rakunk. amire ráreszeljük az 5 deka csokoládét.
Újabb 2 lap következik, majd a maradék túró, és az utolsó 2 lappal fedjük le, amit szintén finoman lekenünk olajjal, és 1-2 evőkanál cukorral megszórjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt szépen megsütjük, amikor kivesszük a sütőből, még forrón a tetejére csokireszeléket hintünk.
Ez, mint általában az ilyen jellegű finomságok, hűlés, pihentetés után szeletelhetők könnyen és szebben.
Amennyiben 8 lapos rétestésztát kapunk a csoki és a lekvár rétegek közül hagyjuk ki az 1 lapot; -néhány hónappal ezelőtt az általam kedvelt réteslap is csak 8 darabos volt.






2 megjegyzés: