TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. december 11., kedd

Paprikás és tárkony avagy Fogjuk rá

Ma egyszerűen paprikás csirkét akartam enni tésztával.
Majdnem az lett.
Végül is az 😉













TÁRKONYOS PAPRIKÁS CSIRKE
Hozzávalók:
8 db csirke felsőcomb
1 fej vöröshagyma
2 db Kápia paprika
2 ek. paradicsompüré
2 dl tejszín
2-3 ek. liszt
1 db babérlevél
tárkony
őrölt kömény
köretnek kifőtt tészta
A csirkecombokat (természetesen 4 db egész combból is készíthetjük) szükség szerint megtisztítjuk.
A vöröshagymát felaprítjuk és egy kevéske zsiradékon üvegesre sütjük; közben a Kápia paprikát is kis kockákra daraboljuk, és a hagymához adjuk.  
Amikor a paprika megfonnyadt hozzáadjuk 2 csapott evőkanál paradicsompürét, majd finoman megpirítjuk (nem égetjük!), aztán a combokat is beletesszük, sózzuk, köménnyel, tárkonnyal és egy babérlevéllel ízesítjük, vízzel felöntve pörkölt módján puhára főzzük.
Befejező műveletként tejszínből és lisztből készült habarással besűrítjük.
Kifőtt tésztával vagy galuskával tálaljuk.
A tárkony és a kömény, nekem nagyon bejövős páros és még egy kis csípőset is elbír.







                               Nakéremszépen 😉
 Mondjon bárki, bármit ez az étel is kanállal a legfinomabb!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése