TÁRKONYOS
PAPRIKÁS CSIRKE
Hozzávalók:
8 db csirke
felsőcomb
1 fej vöröshagyma
2 db Kápia
paprika
2 ek.
paradicsompüré
2 dl tejszín
2-3 ek. liszt
1 db babérlevél
tárkony
őrölt kömény
só
köretnek
kifőtt tészta
A
csirkecombokat (természetesen 4 db egész combból is készíthetjük) szükség szerint
megtisztítjuk.
A
vöröshagymát felaprítjuk és egy kevéske zsiradékon üvegesre sütjük; közben a Kápia
paprikát is kis kockákra daraboljuk, és a hagymához adjuk.
Amikor a
paprika megfonnyadt hozzáadjuk 2 csapott evőkanál paradicsompürét, majd finoman
megpirítjuk (nem égetjük!), aztán a combokat is beletesszük, sózzuk, köménnyel,
tárkonnyal és egy babérlevéllel ízesítjük, vízzel felöntve pörkölt módján puhára
főzzük.
Befejező műveletként
tejszínből és lisztből készült habarással besűrítjük.
Kifőtt tésztával
vagy galuskával tálaljuk.
A tárkony és
a kömény, nekem nagyon bejövős páros és még egy kis csípőset is elbír.
Nakéremszépen 😉
Mondjon bárki, bármit ez az étel is kanállal a legfinomabb!
Nakéremszépen 😉
Mondjon bárki, bármit ez az étel is kanállal a legfinomabb!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése