Ismét próbára tettem a csípősség bíróképességem, egy valóban, marha erős chili szósszal, amivel már elvétve találkoztam 1-2 helyen, de én a HÁRMASHATÁRSZÓDA jóvoltából tettem szert erre, az óvatosan (ésszel) adagolós csodára.
Óvatosan, igen, mert én aztán bírom a csípőset, nagyon mert én kemény vagyok, aztán hoppá, mert én meggondolatlan vagyok....
Pedig rá van írva címkéjére: MARHA ERŐS...
A vallomás: én egy adagba tettem 1 evőkanállal, de a receptben már csak 2 ek. írok 4 adaghoz 😲 mert rendes vagyok, de természetesen ezt mindenki a saját kedvére adagolhatja.
A vallomás: én egy adagba tettem 1 evőkanállal, de a receptben már csak 2 ek. írok 4 adaghoz 😲 mert rendes vagyok, de természetesen ezt mindenki a saját kedvére adagolhatja.
CHILIS-CSOKIS
SZŰZÉRMÉK,
VÖRÖSBABBAL ÉS BASMATI RIZZSEL
Hozzávalók:
60 dkg
szűzpecsenye
1 dob.
vörösbab konzerv (400g)
1 kis dob.
paradicsompüré
3-5 dkg
étcsokoládé (min.70%-os)
2 ek. Marha Erős - chili szósz
borsikafű
őrölt fahéj
só
20-25 dkg
basmati rizs
1 db babérlevél
3-4 db
szegfűszeg
A szűzpecsenyét megtisztítjuk, feldaraboljuk, megsózzuk, majd egy serpenyőben megsütjük, a serpenyőből kiszedve, letakarva félretesszük.
A visszamaradt zsiradékon, finoman megpirítjuk a paradicsompürét (nem égetjük!), hozzáborítjuk a babkonzervet (ez esetben nem öntöttem le a levét), beletördeljük az étcsokit, ízlés szerint a chili szósszal, fahéjjal, borsikafűvel és sóval ízesítve, és egy kis vízzel felöntve jól összeforraljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése