Van amikor ilyent kíván az emberfia, különösebb utazás nélkül.
ŐrültenJó CSIRKE CURRY
Hozzávalók:
5-6 db
csirkecomb
20 dkg
paradicsom
15 dkg
sárgarépa
2 ger.
fokhagyma
1 szál
szárzeller
1 db Kápia
paprika
1 p. natúr
joghurt (150g)
2 db
babérlevél
4 db
szegfűszeg
őrölt fahéj
őrölt római kömény
curry por
Cayenne
chili
só
kuszkusz, bulgur vagy rizs
A
csirkecombokat kicsontozzuk (igény szerint a bőrét is lehúzhatjuk), aztán kis
kockákra daraboljuk.
Egy nagyobb serpenyőben,
olívaolajon, szépen megpirítjuk a combkockákat.
Közben 1
centis kockákra vágjuk a sárgarépát a paradicsomot és szárzellert, a fokhagymát
pedig apróra kockázzuk.
Amikor a hús
megpirult, befűszerezzük, hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, a fokhagymát,
a babérlevelet és a szegfűszeget, 5 percig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel
ami épp ellepi, és 30-35 percig lassan rotyogtatjuk, szükség szerint a vizet
pótoljuk.
Miközben a
ragunk szépen rotyog, a Kápia paprikát is kockákra daraboljuk és a 40 perc elteltével,
a joghurttal együtt a raguba keverjük (szerencsés esetben a zellerlevelet is
beleapríthatjuk) és pár perc alatt összemelegítjük; túlzottan ne forraljuk,
mert a joghurt kicsapódhat.
Köretként lestyánnal
ízesített kuszkusz, bulgurt, vagy rizs kínálunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése