TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. december 4., kedd

Csirkecomb és fűszer avagy Izgalmas simogatás

Van amikor ilyent kíván az emberfia, különösebb utazás nélkül.






ŐrültenJó CSIRKE CURRY
Hozzávalók:
5-6 db csirkecomb
20 dkg paradicsom
15 dkg sárgarépa
2 ger. fokhagyma
1 szál szárzeller
1 db Kápia paprika
1 p. natúr joghurt (150g)
2 db babérlevél
4 db szegfűszeg
őrölt fahéj
őrölt római kömény
curry por
Cayenne chili
kuszkusz, bulgur vagy rizs
A csirkecombokat kicsontozzuk (igény szerint a bőrét is lehúzhatjuk), aztán kis kockákra daraboljuk.
Egy nagyobb serpenyőben, olívaolajon, szépen megpirítjuk a combkockákat.
Közben 1 centis kockákra vágjuk a sárgarépát a paradicsomot és szárzellert, a fokhagymát pedig apróra kockázzuk.
Amikor a hús megpirult, befűszerezzük, hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, a fokhagymát, a babérlevelet és a szegfűszeget, 5 percig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel ami épp ellepi, és 30-35 percig lassan rotyogtatjuk, szükség szerint a vizet pótoljuk.
Miközben a ragunk szépen rotyog, a Kápia paprikát is kockákra daraboljuk és a 40 perc elteltével, a joghurttal együtt a raguba keverjük (szerencsés esetben a zellerlevelet is beleapríthatjuk) és pár perc alatt összemelegítjük; túlzottan ne forraljuk, mert a joghurt kicsapódhat.
Köretként lestyánnal ízesített kuszkusz, bulgurt, vagy rizs kínálunk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése