Ünnep, fincsi étkek, és ha lehet, minél egyszerűbben és viszonylag gyorsan.
Megoldható!
BROKKOLIVAL SÜLT HALFILÉ,
FOKHAGYMÁS POLENTÁVAL
Hozzávalók:
4 adag minőségi halfilé (szabadon választott, nálam most épp lazac)
1 db brokkoli (50 dkg)
2 p. tejföl (150g)
1 ek. dijoni mustár
bors, só
olívaolaj
4 adag polenta-kukoricakása
4 adag polenta-kukoricakása
A brokkolit rózsáira szedjük és 3-5 percig forrásban levő, sós vízben főzzük (blansírozzuk), majd egyből jeges vízben lehűtjük.
A halfiléket sóval, borssal ízesítjük, egy olívaolajjal finoman megkent tepsibe rakjuk, adagonként, majd a tetejükön ügyesen elosztjuk a brokkolirózsákat.
A tejfölt, a mustárral, sóval, borssal, egy evőkanálnyi olívaolajjal kikeverjük és a brokkolira locsoljuk.
Forró sütőben, 10-15 perc alatt, szép pirosra sütjük, polentával tálaljuk, amit zúzott fokhagymával ízesítünk.
Csak 1-2 ötlet: A brokkoli szárát szépen meghámozzuk illetve a külső "fás" részét levágjuk, a belsejét apró kockákra daraboljuk, aztán belekeverjük a tejfölbe.
Ha az ilyen módon sült ételek (tejföllel, sajttal) tetejére egy egész kevéske zsemlemorzsát hintünk de, csak mintha sóznánk, szebben megpirul.
Ha az ilyen módon sült ételek (tejföllel, sajttal) tetejére egy egész kevéske zsemlemorzsát hintünk de, csak mintha sóznánk, szebben megpirul.
Pikánsabb a polenta, ha szerecsendióval is ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése