...kivárni amíg elkészül 😁😉 viszont ha elkészül, nagyon gyorsan elfogy.
Istenbiz' nem vagyok pofátlan, és akartam is vinni kóstolót (T.) de pillanatok alatt elfogyott...
Istenbiz' nem vagyok pofátlan, és akartam is vinni kóstolót (T.) de pillanatok alatt elfogyott...
MARHAPOFA A
SÜTŐBŐL,
ZELLERES TÖRT BURGONYÁVAL
Hozzávalók:
1 kg
marhapofa
1 fej
vöröshagyma
20 dkg
sárgarépa
20 dkg
petrezselyem gyökér
25 dkg
paradicsom
2 dl
vörösbor
4-5 ek.
étolaj
1 kg
burgonya
2-3 szál
szárzeller
kakukkfű
bors, só
A zöldségeket
és a hagymát megtisztítjuk, majd 2 centis darabokra vágjuk őket.
Egy tepsibe
pakoljuk a zöldségeket, megsózzuk borsozzuk, kakukkfűvel fűszerezzük, és meglocsoljuk
olajjal.
A marhapofát
akkora darabokra vágjuk, hogy személyenként 4 darab jusson, (a marhapofát nem
illik kicsire darabolni 😋) megszórjuk sóval, borssal jól átforgatjuk, bemasszírozzuk,
és ráhelyezzük a zöldségek tetejére; aztán nyakon öntjük 2 deci vörösborral, és
fóliával betakarva szépen, nyugodtan kb. 4 órán át sütjük.
Félidőnél óvatosan
levesszük a fóliát, hogy a felcsapódó gőz ne okozzon sérüléseket a kezünkön, majd
a hús darabokat átforgatjuk, és ismét fólia alatt sütjük tovább – ha szükségesnek
látjuk, önthetünk alá még egy kis bort vagy vizet -.
(Ha biztosabbak vagyunk a dolgunkban, sütés közben többször is rápillanthatunk, de vigyázzunk, a gőzzel!)
Amikor a
húsfalatok omlós puhára sültek kiszedjük a tepsiből, a zöldségeket pedig egy
nagyobb edényben szép simára vagy épp durvább, rusztikusra turmixoljuk,
pépseítjük.
Amikor a pépesítéssel
megvagyunk, víz vagy bor hozzáadásával beállítjuk a sűrűségét, visszarakjuk
bele a húsfalatokat, összemelegítjük, szükség szerint utóízesítjük.
Közben a burgonyát
héjában megfőzzük, megpucoljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése