Valóban percek alatt összedobható, csak wok-tészta kell az otthoni vésztartalékba, illetve egy kis Gala - Sweet chili szósz.
A wok-tésztáról csak annyit, hogy valóban érdemes otthon tartani tartalékba, mert nagyon gyorsan ( 4-5 perc) elkészül a raguval, szósszal együtt, egy edényben.
Mielőtt megkérdeznéd...
...hogy hol tudom beszerezni, ezeket a Gala chili szószokat?
Szentgotthárdiak, és a környékén élők a 👉HÁRMASHATÁR SZÓDA-nál👈 keressék, a többiek pedig az Interneten 😉 ÉDES-CSÍPŐS TÉSZTA,
SZÍNES PAPRIKÁKKAL
ÉS SHITAKE GOMBÁVAL
Hozzávalók:
25-30 dkg wok-tészta
10 dkg shitake gomba
3 db színes kaliforniai paprika
6 ek. Gala Sweet chili szósz
lestyán
só
A megtisztított gombát felszeleteljük, egy kevéske zsiradékon (pl. szezámolaj) finoman meg zpirítjuk.
Közben a paprikákat is feldaraboljuk; a Kínai (keteli) konyha az ízek, és a színek mellett, nagy hangsúlyt fektet a formákra is, tehát nem csak a felkockázást, felcsíkozás alkalmazza, hanem bátran, játékosan, és lehetőség szerint rombuszra vagy épp háromszögre is darabolják a zöldségféléket.
A feldarabolt paprikát a gomba közé szórjuk, 1-2 percig együtt pirítjuk, aztán megsózzuk, lestyánnal fűszerezzük, hozzákeverjük a száraz wok-tésztát, felöntjük annyi vízzel ami épp ellepi és 4-5 perc alatt készre főzzük,illetve minimálisra forraljuk a levét, befejezésként ízlés szerint 4-6elók. Gala Sweet chili szósszal ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése