A minap a egyik Bolt -ban egy érdekesnek tűnő tésztára, egy céklával és vörösborral ízesített, színezett tagliatelle-re akadtam.
Haza vittem, elkészítettem, természetesen a cékla ízhez igazodva.
Megmondom a frankót, a natúr tészta ízétől picit többet vártam, de finom volt 👌
A másik; nem tudom van-e valami titka, de nálam a színes tészták öléggé kifakulnak a főzés során, de oda se neki.
ÍZES-FÜSTÖS TAGLIATELLE,
TORMÁS-MASCARPONE-VAL
Hozzávalók:
25 dkg tagliatelle (céklás-vörösboros)
25 dkg mascarpone
15 dkg füstölt tarja vagy sonka (szeletelt)
2-3 ek. csemegetorma
1 cs. rukkola (8-10 dkg)
bors, só
olívaolaj
A tésztát, lobogó, sós vízben kifőzzük.
A ruccola felét durvára aprítjuk.
Közben a füstölt tarját felcsíkozzuk, forró olívaolajon megfuttatjuk, hozzákeverjük a mascaropne-t és a tormát (ne forraljuk túl) sózzuk, borsozzuk és beleforgatjuk a tésztát; az utolsó pillanatban az aprított rukkolát is belekeverjük.
Tálaláskor a maradék rukkolával koronázzuk.
Hát ez ennyi 😉
Tálaláskor a maradék rukkolával koronázzuk.
Hát ez ennyi 😉
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése