TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. december 6., csütörtök

Tészta és az íz avagy A kíváncsiság

A minap a egyik  Bolt -ban egy érdekesnek tűnő tésztára, egy céklával és vörösborral ízesített, színezett tagliatelle-re akadtam.
Haza vittem, elkészítettem, természetesen a cékla ízhez igazodva.
Megmondom a frankót, a natúr tészta ízétől picit többet vártam, de finom volt 👌
A másik; nem tudom van-e valami titka, de nálam a színes tészták öléggé kifakulnak a főzés során, de oda se neki.
Az étel viszont finom lett, (naná!) egyszerű, és túl sok hozzávaló sem kellett hozzá.
















ÍZES-FÜSTÖS TAGLIATELLE, 
 TORMÁS-MASCARPONE-VAL
Hozzávalók:
25 dkg tagliatelle (céklás-vörösboros)
25 dkg mascarpone
15 dkg füstölt tarja vagy sonka (szeletelt)
2-3 ek. csemegetorma
1 cs. ruccola (8-10 dkg)
bors, só
olívaolaj
A tésztát, lobogó, sós vízben kifőzzük.
A ruccola felét durvára aprítjuk.
Közben a füstölt tarját felcsíkozzuk, forró olívaolajon megfuttatjuk, hozzákeverjük a mascaropne-t és a tormát (ne forraljuk túl) sózzuk, borsozzuk és beleforgatjuk a tésztát; az utolsó pillanatban az aprított ruccolát is belekeverjük.
Tálaláskor a maradék ruccolával koronázzuk.
Hát ez ennyi 😉
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése