TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. február 8., szombat

Finom

A finomfőzelék sok hússal!?
Sok hús zöldségekkel!
Tokány joghurttal?
Őrülten Jó Ételek!
Sok szeretettel!














FINOM TOKÁNY
Hozzávalók:
60 dkg pulykamell
15 dkg sárgarépa
15 dkg karalábé
15 dkg zöldborsó (fagyasztott)
1 db vöröshagyma (kisebb)
1 p. natúr joghurt
1ek. liszt
zsálya (morzsolt)
petrezselyem zöldje

Az apróra vágott vöröshagymát egy kis zsiradékon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felcsíkozott húst, a szintén csíkokra darabolt sárgarépát és karalábét, illetve a fagyos zöldborsót; megsózzuk és zsályával ízesítjük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és puhára főzzük. Közben a joghurtból és a lisztből habarást készítünk és a tokányt behabarjuk, a utolsó pillanatokban egy nagy csokor vágott petrezselyemzöldet keverünk bele. Párolt rizzsel tálaljuk.
TUDTAD? Ha evés után zsályateát iszunk, a zsálya görcsoldó hatásának köszönhetően csökkennek az emésztési gondjaink és nem puffad fel a hasunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése