TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. december 20., csütörtök

Spenót, burgonya, sajt avagy Az egyszerű vacsora is lehet pompás


A mai vacsorámban nincs, nem volt semmi extra.
Talán csak az amit...
... na de lássuk 😉















MÉZES-SPENÓTOS BURGONYA,
     GRILLEZETT SAJTTAL
Hozzávalók:
80 dkg burgonya
25-30 dkg bébi spenót
3 ger. fokhagyma
2 ek. méz
20-25 dkg natúr grill sajt
bors, só
olívaolaj
(balzsamecet szirup)
A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük.
A spenótot szintén (szükség szerint) megtisztítjuk és olívaolajon megfonnyasztjuk; félúton hozzáadjuk a megfőtt burgonyát, meglocsoljuk a mézzel, sóval, borssal és a végén zúzott fokhagymával ízesítjük.
Közben a grillsajtot megkenegetjük olívaolajjal és grill serpenyőbe szépen megsütjük.
Ennek az egyszerű, frappáns kis vacsorának, kimondottan jól áll, ha egy kis balzsamecet sziruppal meglocsoljuk.
Ez mézes-spenótos burgonya, természetesen húsokhoz is pompás köret lehet.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése