Aztán rájöttem , hogy ez pont jó lesz karácsonyi menü ötletnek 😇
FŰSZERES KUKORICALISZTBE SÜLT KÁRÁSZ,
ZELLERES
BURGONYASALÁTÁVAL
Hozzávalók:
4 db kárász
8-10 ek.
kukoricaliszt
2 tk. fűszerpaprika
citromlé
majoránna
lestyán
bors, só
a saláta
1 kg burgonya
2 szál
szárzeller
2 db
paradicsom
5 dl víz
4 ek.
fehérborecet
szerecsendió
kristálycukor
só
A salátaléhez
valókat alaposan összekeverjük.
A burgonyát
héjában megfőzzük, megpucoljuk, és még langyosan belekarikázzuk az öntetbe.
A
szárzellert apró kockákra daraboljuk, a paradicsomot vékony szeletekre és
ezeket is beleforgatjuk a salátába. (A leírt öntet az én ízlésemre készült, de
ezt mindenki ízesítse olyan arányban ahogy az neki megfelel.)
A salátánkat
jól lehűtjük.
A
megtisztított kárászokat sűrűn beirdaljuk, majd alaposan megcsepegtetjük citromlével,
megsózzuk borsozzuk.
A kukoricalisztet
összekeverjük a fűszerekkel és a paprikával.
15-20 perc
pihentetés után, egy papírtörlővel leitatjuk nedvességet a halakról és
beleforgatjuk őket a fűszeres lisztbe.
Annyi forró
olajban, ami legalább féli ellepi, oldalanként 4-5 perc alatt szépen megsütjük
a halakat.
Mindig csak
annyi halat forgassunk a lisztbe, amennyit frissen tudunk sütni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése