TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. december 19., szerda

Hal és burgonya avagy Pl. karira

Mivel a kárász eddig kimaradt az éltemből, gondolhatjátok, hogy amikor megláttam a BOLT - ban viszonylag sok tizedmásodpercet tétováztam, azon, hogy meg-e vegyem-e, vagy ne-e vegyem-e meg-e 😁
Aztán rájöttem , hogy ez pont jó lesz karácsonyi menü ötletnek 😇















FŰSZERES KUKORICALISZTBE SÜLT KÁRÁSZ,
          ZELLERES BURGONYASALÁTÁVAL
Hozzávalók:
4 db kárász
8-10 ek. kukoricaliszt
2 tk. fűszerpaprika
citromlé
majoránna
lestyán
bors, só
a saláta
1 kg burgonya
2 szál szárzeller
2 db paradicsom
5 dl víz
4 ek. fehérborecet
szerecsendió
kristálycukor
A salátaléhez valókat alaposan összekeverjük.
A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, és még langyosan belekarikázzuk az öntetbe.
A szárzellert apró kockákra daraboljuk, a paradicsomot vékony szeletekre és ezeket is beleforgatjuk a salátába. (A leírt öntet az én ízlésemre készült, de ezt mindenki ízesítse olyan arányban ahogy az neki megfelel.)
A salátánkat jól lehűtjük.
A megtisztított kárászokat sűrűn beirdaljuk, majd alaposan megcsepegtetjük citromlével, megsózzuk borsozzuk.
A kukoricalisztet összekeverjük a fűszerekkel és a paprikával.
15-20 perc pihentetés után, egy papírtörlővel leitatjuk nedvességet a halakról és beleforgatjuk őket a fűszeres lisztbe.
Annyi forró olajban, ami legalább féli ellepi, oldalanként 4-5 perc alatt szépen megsütjük a halakat.
Mindig csak annyi halat forgassunk a lisztbe, amennyit frissen tudunk sütni.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése