RAKOTT TÚRÓS
RÉTES,
RUDOLF MÓDRA
1 cs.
réteslap (9db-os)
50 dkg túró
10 dkg
kristálycukor + 1-2 ek. szórás
15 dkg
baracklekvár
2 db tojás
2-3 ek.
búzadara
1 p. tejföl
(175g.)
5 dkg
tortabevonó csokoládé + 3-5 dkg díszítés
étolaj vagy
olvasztott vaj
A túrót egy
villa segítségével kicsit áttörjük, a tojásokkal, a cukorral és 2 evőkanál tejföllel,
valamint a búzadarával alaposan elkeverjük.
A maradék
tejfölt pedig a baracklekvárral keverjük el.
Egy 32
centis kis tepsit finoman kikenünk olajjal (vagy olvasztott vajjal).
A kikent
tepsit kibéleljük 2 db réteslappal a széleit visszahajtjuk; a lapok közét
finoman megkenjük olajjal és a későbbiekben a többi lappal is ezt tesszük.
A lapokra
ráborítjuk a túrótöltelék felét és egyenletesen elkenjük rajt.
Ismét 2 réteslap
következik, a közük finoman olajozva, erre jön a tejfölös-lekvár, erre 1 db
réteslapot rakunk. amire ráreszeljük az 5 deka csokoládét.
Újabb 2 lap következik,
majd a maradék túró, és az utolsó 2 lappal fedjük le, amit szintén finoman
lekenünk olajjal, és 1-2 evőkanál cukorral megszórjuk.
Előmelegített
sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt szépen megsütjük, amikor kivesszük a sütőből, még forrón a tetejére csokireszeléket hintünk.
Ez, mint
általában az ilyen jellegű finomságok, hűlés, pihentetés után szeletelhetők könnyen
és szebben.
Amennyiben 8
lapos rétestésztát kapunk a csoki és a lekvár rétegek közül hagyjuk ki az 1 lapot; -néhány
hónappal ezelőtt az általam kedvelt réteslap is csak 8 darabos volt.
Hmmmmmmmmmmmmmmm!
VálaszTörlés:)
Törlés