TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. november 29., csütörtök

Chili és Gala avagy A saláta kínaiul

Ha ettél már a gyorsban, olyan jó édes-csípős salátát, kínai kelből vagy üvegtésztából, és ízlett; na, akkor már erre is van egy jó hírem.
Igen a Gala chili szósz segítségével ezt is megoldhatod otthon.
Itt van a SWEET and SOUR az edés savanyú chili szósz.
Mielőtt megkérdeznéd... 
...hogy hol tudom beszerezni, ezeket a  Gala  chili szószokat? 
Szentgotthárdiak, és a környékén élők a 👉HÁRMASHATÁR SZÓDA-nál👈 keressék, a többiek pedig az Interneten 😉 















KÍNAI SALÁTA
A leírt mennyiségek, az én ízlésemre készültek; amit mindenki úgy alakíthat ahogy neki az jó.
Hozzávalók:
1 db kínai kel
2 ger. zúzott fokhagyma
1 liter víz
3-4 evőkanál 10%-os ételecet
2 teáskanál só
4 evőkanál kristálycukor
4-5 evőkanál Gala édes+savanyú chili szósz
A salátaléhez, a hozzávalókat egy nagyobb tálban alaposan összekeverjük.
A kínai kel külső "csúnya" leveleit leszedjük, hosszában negyedekre vágjuk, a torzsrészét eltávolítjuk, a leveleket pedig felcsíkozzuk, aztán a salátalébe rakjuk, alaposan beleforgatjuk. Célszerűnek tartom, ha a kínai kel, salátalével való összeforgatását kézzel végezzük, és közben meggyömiszköljük, "megtörjük" egy picikét. 
Legalább 1 órát hűtőben pihentetjük, közben 1x-2x  átforgatjuk.
Ha tartanánk a csípősségétől, külön is kínálhatunk mellé, és akinek kell az bátran használhatja. 














Édes-csípős-savanyú a natúr húsokhoz kiválóan illik, valami egyszerű, egyszerűbb körettel.
Én 15-17 dekás pecsenyekacsamellet sütöttem csak sózva, serpenyőben oldalanként 5-5 percig; köretnek pedig sült rizst - basmati és vörös rizs keverékéből- egy kis szezámmaggal és tojással.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése