Ha ettél már a gyorsban, olyan jó édes-csípős salátát, kínai kelből vagy üvegtésztából, és ízlett; na, akkor már erre is van egy jó hírem.
Igen a Gala chili szósz segítségével ezt is megoldhatod otthon.
Itt van a SWEET and SOUR az edés savanyú chili szósz.
Mielőtt megkérdeznéd...
...hogy hol tudom beszerezni, ezeket a Gala chili szószokat?
Szentgotthárdiak, és a környékén élők a 👉HÁRMASHATÁR SZÓDA-nál👈 keressék, a többiek pedig az Interneten 😉
KÍNAI SALÁTA
A leírt mennyiségek, az én ízlésemre készültek; amit mindenki úgy alakíthat ahogy neki az jó.
KÍNAI SALÁTA
A leírt mennyiségek, az én ízlésemre készültek; amit mindenki úgy alakíthat ahogy neki az jó.
Hozzávalók:
1 db kínai kel
2 ger. zúzott fokhagyma
1 liter víz
3-4 evőkanál 10%-os ételecet
2 teáskanál só
4 evőkanál kristálycukor
4-5 evőkanál Gala édes+savanyú chili szósz
A salátaléhez, a hozzávalókat egy nagyobb tálban alaposan összekeverjük.
A kínai kel külső "csúnya" leveleit leszedjük, hosszában negyedekre vágjuk, a torzsrészét eltávolítjuk, a leveleket pedig felcsíkozzuk, aztán a salátalébe rakjuk, alaposan beleforgatjuk. Célszerűnek tartom, ha a kínai kel, salátalével való összeforgatását kézzel végezzük, és közben meggyömiszköljük, "megtörjük" egy picikét.
Legalább 1 órát hűtőben pihentetjük, közben 1x-2x átforgatjuk.
Édes-csípős-savanyú a natúr húsokhoz kiválóan illik, valami egyszerű, egyszerűbb körettel.
Én 15-17 dekás pecsenyekacsamellet sütöttem csak sózva, serpenyőben oldalanként 5-5 percig; köretnek pedig sült rizst - basmati és vörös rizs keverékéből- egy kis szezámmaggal és tojással.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése