Azért holnapra tartogatok még egy igazán szupi reci 😁😁😁
FŰSZERES LASKAGOMBA
PANÍROZVA,
LILA PÜRÉVEL ÉS FOKHAGYMÁS TEJFÖLLEL
Hozzávalók:
60 dkg laskagomba
80 dkg lila édesburgonya
(batáta)
5 dkg vaj
2 p. tejföl (1/150 g)
2 ger. fokhagyma
tej ízlés szerint
petrezselyem
zöldje
őrölt
rozmaring
őrölt kömény
majoránna
bors, só
liszt, tojás,
zsemlemorzsa a panírozáshoz
A laskagomba
alsó, összenőtt, vastagabb szárrészét levágjuk; a kalapokat pedig sóval, borssal,
majoránnával, köménnyel és rozmaringgal ízesítjük, majd a hagyományos módon
panírozzuk és kisütjük.
A lila
édesburgonyát megpucoljuk, feldaraboljuk, megfőzzük, pépesítjük, vajjal és tejjel
kívánt állagú pürévé keverjük, szükség szerint sózzuk – én, most a borsot és a szerecsendiót
is kihagytam, hogy megőrizzem a klasszikus édes burgonya ízt.
A tejfölt zúzott
fokhagymával egy kis sóval, és aprított petrezselyem zölddel kikeverjük.
Ennyi.
…mondtam,
hogy nem lessz bonyolult recept.
ui. lessz,
egy esszel
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése