TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. december 25., kedd

Laskagomba és tészta avagy A No.1. kérdés

Az elmúlt 10 év egyik, nagy, ha nem a legnagyobb kérdése...
-Nálatok, mi lesz szenteste, ebédre? 😲 😉
Aztán kicsit átgondoltam, és rájöttem, hogy még mindig jobb ez így, mintha az lett volna a kérdés, hogy -Mit szoktatok ebédelni Éva napján? 😁
Na.
Tegnap amikor lelkileg és gyomrilag 👍rákészültem a vacsira....
...valamiért megkívántam a tésztát,egyszerűen és hama-hama-gyorsan.
















LASKAGOMBÁS LINGUINE
Hozzávalók:
25-30 dkg linguine
50 dkg laskabomba
4 ger. fokhagyma
8-10 dkg Parmesan v. Grana Padano sajt
petrezselyem zöldje
bors, só
olívaolaj
A tésztát kifőzzük.
Közben a laskagomba alsó, vastag, összeálló tönk részét levágjuk, a többit felcsíkozzuk, vagy csak egyszerűen, kézzel eltépkedjük; a fokhagymát felaprítjuk.
Olívaolajon szépen megpirítjuk a laskagombát, megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk az aprított fokhagymát 1 perc elteltével belekeverjük a tésztát.
Befejező műveletként hozzáreszeljük a sajt felét, megszórjuk petrezselyemzölddel, és alaposan összeforgatjuk.
Tálaláskor a maradék sajttal koronázzuk.




1 megjegyzés: