TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. október 30., hétfő

Rizs ami tészta avagy Végre

Már régóta szerettem volna kipróbálni a tészta rizottót, de sajna a mi kisvárosunkban, nem gyakran van lehetőség a rizsszem tészta beszerzésére; pedig ha az emlékeim nem csalnak, régebben a paradicsomlevesbe majd mindig ez volt a betét.
De a közelmúltban...














TÉSZTARIZS-OTTO, 
  PAPRIKÁVAL ÉS KAPRIVAL
Hozzávalók:
25 dkg rizsszem tészta (tésztarizs)
10 dkg bacon
4 db paprika
2 ek. kapribogyó
2-3 ger. fokhagyma
5-8 dkg Parmesan v. Grana Padano
lestyán
petrezselyem zöldje
(chili)
A bacont szép apró kockákra vágjuk (vagy úgy vásároljuk) és egy nagyobb serpenyőben  vagy lábosban, olívaolajon, elkezdjük pirítani. 
Közben felkockázzuk a paprikákat is, és a szalonnához adjuk, 2-3 percig pirítjuk. A fokhagymát durvára aprítjuk, és a rizsszem tésztával együtt az alaphoz keverjük, óvatosan átforrósítjuk, vigyázva arra hogy a fokhagymát meg ne égessük, hozzá adjuk a kapribogyót, és vízzel felöntögetve, kevergetve, a rizotto-val megegyező módon puhára főzzük, sózzuk, lestyánnal ízesítjük.
A főzés végén reszelt Parmesan-t keverünk hozzá, és aprított petrezselyemmel frissítjük.
Megint csak, megemlítem, egy csípősség is jól áll neki 😉 















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése