Már régóta szerettem volna kipróbálni a tészta rizottót, de sajna a mi kisvárosunkban, nem gyakran van lehetőség a rizsszem tészta beszerzésére; pedig ha az emlékeim nem csalnak, régebben a paradicsomlevesbe majd mindig ez volt a betét.
De a közelmúltban...
TÉSZTARIZS-OTTO,
PAPRIKÁVAL ÉS KAPRIVAL
Hozzávalók:
25 dkg rizsszem tészta (tésztarizs)
10 dkg bacon
4 db paprika
2 ek. kapribogyó
2-3 ger. fokhagyma
5-8 dkg Parmesan v. Grana Padano
lestyán
petrezselyem zöldje
só
(chili)
A bacont szép apró kockákra vágjuk (vagy úgy vásároljuk) és egy nagyobb serpenyőben vagy lábosban, olívaolajon, elkezdjük pirítani.
Közben felkockázzuk a paprikákat is, és a szalonnához adjuk, 2-3 percig pirítjuk. A fokhagymát durvára aprítjuk, és a rizsszem tésztával együtt az alaphoz keverjük, óvatosan átforrósítjuk, vigyázva arra hogy a fokhagymát meg ne égessük, hozzá adjuk a kapribogyót, és vízzel felöntögetve, kevergetve, a rizotto-val megegyező módon puhára főzzük, sózzuk, lestyánnal ízesítjük.
A főzés végén reszelt Parmesan-t keverünk hozzá, és aprított petrezselyemmel frissítjük.
Megint csak, megemlítem, egy csípősség is jól áll neki 😉
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése