Mostanában kívánom az egyszerű, hétköznapi, klasszikus étkeket és majdnem mindig úgy is készítem el, vagy legalábbis csak minimális, itt-ott talán meglepő variációkkal.
Ez tök normális dolog, mert ha belegondolok, az elmúlt években, lényegében azt eszem amit itt a blogban láttok, a klasszikus, hétköznapi, megszokott, "jófajta menüs' mannák elmaradnak vagy csak ritkán fordulnak elő.
A mai főzelékemet az is időszerűvé tette, hogy egyéb, nem részletezendő fogas okok miatt, nem baj ha nem kell túlsokat rágnom...
Na de, majd holnap 😋😁
MAJORÁNNÁS ZÖLDBABFŐZELÉK
BURGONYÁVAL ÉS VIRSLIVEL
Hozzávalók:
50 dkg zöldbab
30 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
4 ger. zúzott fokhagyma
2 ek. fehérborecet
1 p. tejföl (150g)
2 ek. liszt
majoránna
őrölt kömény
fűszer paprika (ha van, akkor
füstölt)
bors, só
2 p. virsli
A zöldbabot és a burgonyát megtisztítjuk,
feldaraboljuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, aranysárgára
pirítjuk, hozzáadjuk a zöldbabot, meghintjük egy kis fűszerpaprikával, sóval,
borssal, majoránnával, köménnyel és a zúzott fokhagymával ízesítjük aztán vízzel felöntve, közepes
lángon addig főzzük, amig pattanós puhára fő, aztán beletesszük felkockázott burgonyát
és az ecetet (az ecet akár el is hagyható, de én szeretem ilyesmi főzelékeket
egy picit megbolondítani).
A virslit felkarikázzuk, aztán
amikor kellően megpuhult a zöldbab és burgonya, ezt is belefőzzük (1-2 perc).
Befejezéskén tejfölből és lisztből
készült habarással besűrítjük.
Biztosan nagyon finom volt, lehet kérni belőle?
VálaszTörlésTermészetesen, csak nem tudom hová címezzem, no meg assztán kell szereznem valami erősebb borítékot 😁
TörlésFinom lett!
VálaszTörlésEz a zöldbab-burgonya kombináció igazán bejött, tartalmasabb és érdekesebb a főzelék. Főzés közben nem emlékeztem pontosan a fűszerezésre, így "elrontottam" , nálam egy babérlevél és kevés tárkony került bele. Legközelebb a kömény-majoránna verziót készítem. Köszönet a receptért. Nagyon sok jó recept van a blogon, mostanában tévedtem az oldalra, gratulálok hozzá, fogom böngészni a közeljövőben.
VálaszTörlés