TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. december 31., kedd

Virsli és pogi avagy Ennek is vége...

Drágájim! 
Nehéz ezt leírni (ennyi korty után) de... idén befejezem a blogolást... 😕
Ennek az okát nem szeretném részletezni (főleg őszintén), túl hosszúra nyúlna, ha sorra vennék mindent, ami ami (ez itt egy szó ismétlés, bocs, tökvéletlen) ide vezetett, ...és talán nem is nagyon érdekelne Bennetek.
Mivel december első felében, nem közöltem a szokásos szülinapi évértékelőmet, most azt (ezt) még bepótlom:
Tehát 2019-ben 105 recepttel próbáltam megörvendeztetni az én Drágájimat és így már közel (sőt pontosan, nem szerénykedem 😎💪) 1300 Őrültségemet olvashattátok az elmút 9 évben. 
Amikor ezt leírom 937637-szer néztetek bele a "szakácskönyvembe" és ezt nagyon köszipuszi 😚
A blognak 157 követője van.
Facebookos oldalam 6171 embernek tetszik és ebből 6123-an követik is.
De most vége, ennyi volt, ha akarnám se tudnám megnyújtani...
...és amint azt fentebb jeleztem, idén befejeztem...
...na, azért ne sírjatok ám 😋
Találkozunk 2020-ban... mondjuk már holnap.
...viszont 2019-ben vége, idén befejeztem, nem írok több receptet... ENNYI!

BOLDOG ÚJ ÉVET 
MINDENKINEK !!!













VIRSLIS POGIROLÁD
Hozzávalók:
60 dkg liszt
2 dl tej
1p. tejföl (175g)
10 dkg vaj
5 dkg élesztő
1 db tojás (+kenés)
10 dkg Trappista sajt
3 pár Frankfurti virsli
1 ek. kristálycukor
őrölt kömény
majoránna
Az élesztőt kézmeleg cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet megsózzuk, őrölt köménnyel és majoránnával ízesítjük, belemorzsoljuk a vajat, hozzáreszeljük a sajt kb.felét, majd a tejföllel, egy tojással és a felfuttatott élesztővel alaposan összegyúrjuk, szépen megdagasztjuk. -  Ismét elmondom, a kezünket lisztezzük gyúrás közben és ne a tésztát! -
Langyos helyen, letakarva 20-25 percig kelesztjük, aztán lisztezett deszkán kinyújtjuk, meghajtogatjuk és ismét kelesztjük, ezt a műveletet ajánlatos legalább kétszer elvégezni.
A hajtogatások után a tésztánkat duplájára kelesztjük, kb. 1-1,5 centi vastagra kinyújtjuk.
A virsliket 4 darabkára vagdossuk, majd egységesen elosztva rápakoljuk a tésztára, ezután egy éles késsel téglalap formában körbe vágjuk őket és ügyesen feltekerjük őket. 











(Miért ne alapon😉 én egy picike orosz tipusú, csípős mustárt is tettem a virslik mellé, de ez nyugodtan elhagyható.)
Amikor ezzel is megvagyunk, tepsire pakoljuk a roládokat, a tetejüket lekenjük tojással és a maradék sajtot ráreszeljük, újabb 15-20 percet pihentetjük, aztán 200 fokos sütőben, kb.30 perc alatt szépen megsütjük.



Hoppáhoppá! Azt meg nem is mondtam, hogy tészta egy egyszerű pogácsa alapreceptem.
...tehát pogi is készíthető belőle.




Ugye akkor már rá is jöttetek, miért ez a frappáns elnevezés; egyébként hihetelen sokat dolgoztam rajt  




-Úgy van Paraszt! az alsót vedd ki...
-Dehát azt szeretem, az a legjobb...
 ...az iskolában is többször jártam 😜😁





4 megjegyzés:

  1. Köszönöm sok klassz receptet,amiből jó párat el is készítettem!!!
    Ez úttal kívánok 2020-as évre további érdekes receptek közzé tételét
    Boldog Új Évet kívánva!!!!����

    VálaszTörlés
  2. Boldog új évet kívánok!!!

    VálaszTörlés
  3. Nektek is legyen Boldog az Új Év 😉

    VálaszTörlés