TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. december 11., szerda

Kelbimbó és hajdina avagy Szeretem

Szeretem ezt az időszakot szinte minden hétre jut egy kis kelbimbó és ezt én ki is használom rendesen. 
Természetesen sok benne a vitamin, a hasi zsírpárna ellenszere, a kismamáknak is ajánlott, tehát fogyasszuk amíg csak lehet 😉
















FRANKFURTI EGYTÁL
  KELBIMBÓVAL ÉS HAJDINÁVAL
Hozzávalók:
50 dkg kelbimbó
1 fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa (15dkg)
15-20 dkg hajdina
2 pár frankfurti virsli (nálam most chilis)
2 db babérlevél
majoránna
A kelbimbót szükség szerint megtisztítjuk, a külső csúnyább leveleit eltávolítjuk, majd félbe vágjuk őket. A sárgarépát kb. félcentis félkarikákra daraboljuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, egy kevéske zsiradékon üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a répát és a kelbimbót, valamint a hajdinát, 2-3 percig így együtt pirítjuk aztán megsózzuk, majoránnával, babérlevéllel ízesítjük és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi.




















Amikor lassú forrással jó felére elfőtte a levét, belekeverjük az idő közben feldarabolt virslit, újabb 2-3 perc főzés után lefedjük egy fedővel, elzárjuk alatta a tüzet és saját gőzében kb. negyedórát pihentetjük.
Még melegében tálaljuk, ha gondoljuk egy kínálhatunk mellé tejfölt, de akár reszelt sajtot is.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése