Természetesen sok benne a vitamin, a hasi zsírpárna ellenszere, a kismamáknak is ajánlott, tehát fogyasszuk amíg csak lehet 😉
FRANKFURTI EGYTÁL
KELBIMBÓVAL ÉS HAJDINÁVAL
Hozzávalók:
50 dkg
kelbimbó
1 fej
vöröshagyma
1 szál
sárgarépa (15dkg)
15-20 dkg
hajdina
2 pár
frankfurti virsli (nálam most chilis)
2 db
babérlevél
majoránna
só
A kelbimbót
szükség szerint megtisztítjuk, a külső csúnyább leveleit eltávolítjuk, majd félbe
vágjuk őket. A sárgarépát kb. félcentis félkarikákra daraboljuk.
A
vöröshagymát felaprítjuk, egy kevéske zsiradékon üvegesre sütjük, majd
hozzáadjuk a répát és a kelbimbót, valamint a hajdinát, 2-3 percig így együtt pirítjuk
aztán megsózzuk, majoránnával, babérlevéllel ízesítjük és felöntjük annyi vízzel,
ami ellepi.
Amikor lassú forrással jó felére elfőtte a levét, belekeverjük az idő közben feldarabolt virslit, újabb 2-3 perc főzés után lefedjük egy fedővel, elzárjuk alatta a tüzet és saját gőzében kb. negyedórát pihentetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése