Ráadásul Péntek 13. van ezért vettem egy drága sorsjegyet...
...de természetesen holnap megyek dolgozni 😕😔
Na meg aztán Luca napja is van, Isten éltesse Őket!, utánanéztem a Luca-napi étkeknek találtam is valami egyszerűt.... de nem rohanjunk ennyire előre, erről majd jövő héten, mert valószínűsítem, hogy ma már nem áll neki senki, sőt senki se.
Tehát akkor jöjjön a mai leves, vörösben 😉
JOGHURTOS BATÁTAKRÉMLEVES
Hozzávalók:
60 dkg
batáta (édesburgonya)
1 fej
vöröshagyma
3 ger.
fokhagyma
2 db Kápia
paprika
2 szál
szárzeller
1 nagy p.
natúr joghurt (450g)
2 ek.
kristálycukor
2 ek. liszt (kb.)
10 dkg
minőségi sonka
őrölt római
kömény
őrölt fahéj
chili pehely
só
A batátát
meghámozzuk, feldaraboljuk, felkockázzuk.
Az egyik paprikát
és egy szál szárzellert szintén feldarabolunk.
A
vöröshagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és egy kevéske olívaolajon üvegesre
sütjük aztán hozzáadjuk a zellert, a paprikát és így együtt aranybarnára
pirítjuk.
A megpirult
alaphoz adjuk a feldarabolt batátát, megsózzuk, római köménnyel ízesítjük és bő
egy liter vízzel felöntve jó puhára főzzük.
Egy botmixer
segítségével simára turmixoljuk, a joghurtból és a lisztből készült habarással besűrítjük,
kristálycukorral, őrölt fahéjjal és egy kis chili pehellyel ízesítve készre
főzzük.
Közeben a sonkát,
a másik paprikát és a maradék egy szál szárzellert apró kockákra vágjuk.
Egy kanálnyi
olívaolajon szépen megpirítjuk a sonkát, majd az utolsó pillanatban hozzáajk a
zeller- és a paprika kockákat, összekeverjük és már le is vesszük a tűzről, hogy
a zöldségek megőrizzék a roppanósságukat.
Forrón
tálaljuk a levest és betétnek a sonkás-zöldségeket kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése