TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. december 22., vasárnap

Marhahús és tészta avagy 30 perccel ezelőtt


30 perccel ezelőtt még ne tudtam mit evő legyek.
Ez is van itthon, az is van itthon, csak "olyan sokat" kell pöcs  tenni-venni mindennel...
Sokkal egyszerűbbre vágyom, például egy olyan, ilyenre 😁













TEJSZÍNES PAPPARDELLE
   FOKHAGYMÁVAL ÉS MARHAHÚSSAL
Hozzávalók:
50 dkg bélszín vagy hátszín
25 dkg pappardelle (széles metélttészta)
5 ger. fokhagyma
3 dl tejszín
15-20 dkg Cheddar sajt
bazsalikom
bors, só
olívaolaj
Sóval ízesített vizet felteszünk megedni, forrni.
A marhahúst megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk.
A sajtot lereszeljük.
A fokhagymát durván felaprítjuk.
A bazsalikomot szintén felaprítjuk vagy -amit én egyre inkább kedvelek- fagyasztottat használunk, a szárított nem nagyon bejövős számomra -bocs.
A tésztát kifőzzük.
Közben a felcsíkozott húst forró olívaolajon 2-3 percig sütjük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, néhány pillanat múlva, amikor a fokhagyma már szépen illatozik (NEM ÉGETJÜK MEG!), felöntjük a tejszínnel, beleszórjuk a sajt kb.felét, megsózzuk, borssal és bazsalikommal ízesítjük.
Ahogy a mártásunk kezd sűrűsödni, beleforgatjuk a tésztát és egyből, forrón tálaljuk, tetejét megszórjuk a maradék sajttal.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése