30 perccel ezelőtt még ne tudtam mit evő legyek.
Ez is van itthon, az is van itthon, csak "olyan sokat" kell pöcs tenni-venni mindennel...
Sokkal egyszerűbbre vágyom, például egy olyan, ilyenre 😁
TEJSZÍNES
PAPPARDELLE
FOKHAGYMÁVAL ÉS MARHAHÚSSAL
Hozzávalók:
50 dkg bélszín
vagy hátszín
25 dkg
pappardelle (széles metélttészta)
5 ger.
fokhagyma
3 dl tejszín
15-20 dkg Cheddar
sajt
bazsalikom
bors, só
olívaolaj
Sóval
ízesített vizet felteszünk megedni, forrni.
A marhahúst megtisztítjuk,
és vékony csíkokra vágjuk.
A sajtot
lereszeljük.
A fokhagymát
durván felaprítjuk.
A bazsalikomot
szintén felaprítjuk vagy -amit én egyre inkább kedvelek- fagyasztottat
használunk, a szárított nem nagyon bejövős számomra -bocs.
A tésztát
kifőzzük.
Közben a felcsíkozott
húst forró olívaolajon 2-3 percig sütjük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, néhány pillanat
múlva, amikor a fokhagyma már szépen illatozik (NEM ÉGETJÜK MEG!), felöntjük a
tejszínnel, beleszórjuk a sajt kb.felét, megsózzuk, borssal és bazsalikommal
ízesítjük.
Ahogy a mártásunk
kezd sűrűsödni, beleforgatjuk a tésztát és egyből, forrón tálaljuk, tetejét
megszórjuk a maradék sajttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése