-Mit tegyek, hogy a kacsalevesnek ne legyen mocsár íze?
Mocsár? én még sosem éreztem...
...igaz, picit bátrabban fűszerezem no meg aztán, biztos hogy nálam kerül bele valami meglepő dolog is 😉
FŰSZERES
KACSAAPRÓLÉK LEVES,
LESTYÁNOS VAJAS GALUSKÁVAL
Hozzávalók:
1 kg
kacsaaprólék (szárny, nyak, hát, szív, zúza…)
2 szál
sárgarépa
1 szál
petrezselyemgyökér
2 szál szárzeller v. egy darabka gumós zeller
2 szál szárzeller v. egy darabka gumós zeller
1 db
vöröshagyma
3 ger.
fokhagyma
1 db paprika
1 db
paradicsom
1 db savanykás alma (félbevágva)
1 db savanykás alma (félbevágva)
1 mk. fűszerpaprika
1 tk. egész
kömény
1 tk. kakukkfű
1 tk. kakukkfű
1 ágacska
rozmaring
2 levélke
zsálya
3-4 db szegfűszeg
majoránna
só
-ízlés
szerint egy kis csípős-
a vajas
galuskához:
5 dkg puha
vaj
1 db tojás
7 dkg rétesliszt
2-3 friss lestyánlevél v. szárított
só
só
A
kacsaaprólékot megmossuk, a zöldségeket megtisztítjuk, és egy fazékban
pakoljuk, majd annyi vízzel felöntjük, hogy jól ellepje (bő 2l.) közepes lángon
felforraljuk, a tetején keletkező habot leszedjük. Ezután befűszerezzük,
megsózzuk a levesünket, legyengítjük a lángot alatta és gyöngyöző forrással készre
főzzük; nálam ez erős 2 és fél óra volt, közben az elpárolgó levet pótolhatjuk,
viszont ez esetben figyeljünk az ízesítésére.
Amikor a
leves kész, a húsok rendesen megpuhultak, szépen leszűrjük a levét, az
aprólékot és a zöldségeket tálalásig félretesszük.
Elkészítjük
a vajas galuskát.
A lestyán
leveleket szépen felaprítjuk.
A puha vajat és a tojást, egy kézi habverővel (mártáskeverővel) simára, "habosra" keverjük, megsózzuk,
hozzáadjuk az aprított lestyánt, majd a réteslisztet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése