1 étel, 2 fej vöröshagyma, 4-5 fűszer, 6 gerezd fokhagyma.
Az eredmény hús, köret, ragu tehát 3.
OMLÓS FŰSZERES
BORJÚSÜLT
HAGYMÁS-ZÖLDBORSÓVAL
ÉS
KUKORICAKÁSÁVAL
Hozzávalók:
1,20 dkg szép
borjúcomb
3x2 ger.
fokhagyma
25 dkg
paradicsom
rozmaring
majoránna
kömény
bors, só
2 közepes fej
vöröshagyma
20 dkg
zöldborsó
30 dkg kukoricadara
1,2 dl víz
kakukkfű
olívaolaj
A borjúcombot
szükség szerint megtisztítjuk, sóval, borssal, rozmaringgal, majoránnával és
köménnyel bedörzsöljük, befűszerezzük, majd egy kis tepsibe rakjuk,
meglocsoljuk olajjal, megszórjuk 2 gerezd durvára vágott fokhagymával,
aláöntünk 1,5 deci vizet és fóliával letakarva 180-190 fokon bő 2 óra alatt
megsütjük.
A paradicsomokat
4-8 darabkárara, gerezdre vágjuk és az első óra elteltével a húsköré szórjuk, plusz
a második 2 gerezd durvára vágott fokhagymát is.
Amikor a hús
megpuhult kivesszük a tepsiből és tálalásig melegen tartjuk; a tepsi alján
összegyűlt paradicsomos fokhagymás levet, szaftot, egy tálkába szűrjük, a sűrűjét
a szűrőn átpasszírozzuk.
A zöldborsót
megfőzzük.
A
vöröshagymát félkarikákra vágjuk, olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a
maradék 2 gerezd durvára aprított fokhagymát és a borsót majd felöntjük a
leszűrt szafttal és pillanatok alatt összeforraljuk.
A
kukoricadarát forrásban levő sós, kakukkfűvel ízesített vízben kis lángon, „folyamatosan"
kevergetve, az újra forrástól számítva kb.5 perc alatt, sűrűre főzzük, a végén
a tűzről már levéve, 3-4 evőkanálnyi extra szűz olívaolajat keverünk bele majd 10
percig fedővel letakarva pihentetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése