Én mivel nem zárkózom el szinte semmitől és érdekel is, alkalomadtán gondolkodás nélkül ugranak a kosaramba az ilyesmi dolgok és kerülnek be a kamrába.
Amikor pedig nem tudok mit kitalálni, evés helyett 😄 előszedem őket és szinte pillanatok alatt összedobok valami csodát.
...és rájövök, hogy ezeknek az ételeknek nincs is különösebb titka, csak egyszerűen, és valóban egyszerűen más alapanyagokból készülnek és nem is kell hozzá olyan sok minden.
...és ezt már mi is élvezhetjük.
Nekiállsz főzni, más dolgok, más illatok, más hangulatok, keresel a tv-ben egy műsort ami ebbe a világba, ilyesmi tájra visz és már szinte ott is vagy 😎 csúcs ez az érzés, még cola nélkül is.
...aztán kinézel az ablakon és esik a hó.
THAI SZEZÁMOS-KACSÁS TÉSZTA
-egyszerűen-
Hozzávalók:
2 db
kacsamell
20 dkg
rizstészta
4 db tojás
1 ek.
szójaszósz
2-3 ek. édes
chiliszósz
1 ek.
szezámmag
1 ek. fekete
szezámmag
őrölt ázsiai
citromfű (jó esetben friss)
só
szezámolaj v.
olíva
A megtisztított
kacsamellet szép vékonyan felszeleteljük
és legalább 15 percig citromfűvel ízesített szójaszószban pácoljuk.
A tésztát
kifőzzük.
A tojásokat,
chili szósszal és egy kis sóval elhabarjuk. (Édes chili szósz hiányában, a chili szószt -csípős
paprika krémet- ízesíthetjük egy kis cukorral vagy mézzel; az adagolásra odafigyelve.)
Egy serpenyőben
(wokban) forró olajon pillanatok alatt megpirítjuk, a szezámmagokkal megszórt
kacsamellet, finoman megsózzuk, aztán hozzáborítjuk a tojást, és amikor a már kezd „összeállni” beleforgatjuk
a kifőtt rizstésztát, és összepirítjuk.
Ennyi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése