TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. december 4., szerda

Kelbimbó és alma avagy Már kész is

Kevés hozzávaló, egy-két ízesítő, 20 perc, egy kis odafigyelés és már kész is.















PARADICSOMOS KELBIMBÓLEVES
        ZÖLDALMA KOCKÁKKAL
Hozzávalók:
50 dkg kelbimbó
30 dkg alma
1 kis dob. paradicsompüré (70g)
2-3 ger. fokhagyma
2 ek. balzsamecet
10 dkg rizsszemtészta – Orzo
petrezselyemzöldje
oregánó
bors, só
A kelbimbót szükség szerint megtisztítjuk, a külső „csúnyább” leveleket eltávolítjuk; majd negyedekre vágjuk, az almát pedig kis kockákra.
Bő egy liter vízben feltesszük főzni a kelbimbót, sóval, borssal, oregánóval, a paradicsompürével, valamint zúzott fokhagymával ízesítjük.
5-8 perc elteltével a forrásban levő kelbimbó közé beleszórjuk a rizsszemtésztát és kevergetve főzzük tovább.
Ahogy puhul a tészta, az utolsó 2-3 percben hozzáadjuk az almakockákat és a balzsamecetet.
Aprított petrezselyemzölddel frissítjük, tálaláskor frissen őrölt borssal és olívaolajjal koronázzuk.
Ez egy 15-20 perc (+előkészület) alatt elkészíthető leves, amikor még nincs  „szét” főzve a kelbimbó, persze ettől igényünk szerint eltérhetünk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése