PARADICSOMOS
KELBIMBÓLEVES
ZÖLDALMA KOCKÁKKAL
Hozzávalók:
50 dkg
kelbimbó
30 dkg alma
1 kis dob.
paradicsompüré (70g)
2-3 ger.
fokhagyma
2 ek.
balzsamecet
10 dkg
rizsszemtészta – Orzo
petrezselyemzöldje
oregánó
bors, só
A kelbimbót
szükség szerint megtisztítjuk, a külső „csúnyább” leveleket eltávolítjuk; majd
negyedekre vágjuk, az almát pedig kis kockákra.
Bő egy liter
vízben feltesszük főzni a kelbimbót, sóval, borssal, oregánóval, a paradicsompürével, valamint zúzott fokhagymával ízesítjük.
5-8 perc elteltével
a forrásban levő kelbimbó közé beleszórjuk a rizsszemtésztát és kevergetve főzzük
tovább.
Ahogy puhul
a tészta, az utolsó 2-3 percben hozzáadjuk az almakockákat és a balzsamecetet.
Aprított
petrezselyemzölddel frissítjük, tálaláskor frissen őrölt borssal és olívaolajjal koronázzuk.
Ez egy 15-20
perc (+előkészület) alatt elkészíthető leves, amikor még nincs „szét” főzve a kelbimbó, persze ettől igényünk
szerint eltérhetünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése