TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. január 1., szerda

Lencse és paradicsom avagy Itt az elején

Na, végre este van, lassan kezd kitisztulni mindenki (jó esetben) és itt az elején én is beköszönök hozzátok.
Akivel tegnap esetleg nem... annak most kívánok Boldog Új Évet 😎😘
Mi más lehetne az új év első receptje, mint lencse - mert egy kicsit babonás vagyok.
Természetesen sertéshússal, finom hosszúkarajjal - mert  nem nagyon vagyok babonás😜













PARADICSOMOS LENCSERAGU
Hozzávalók:
25-30 dkg lencse
1 szál sárgarépa
2 ek. kapribogyó
3 dl passata (passzírozott paradicsom)
2 ek. balzsamecet
1 dl fehérbor
1 kisebb fej vöröshagyma
babérlevél
bazsalikom
lestyán
bors, só
A lencsét egy éjszakára beáztatjuk, majd sós, babérlevéllel és a félbevágott vöröshagymával ízesített vízben roppanós puhára főzzük – valóban ügyeljünk arra, hogy ne legyen túlságosan puha a lencse, mert még főzni fogjuk-.
Ezután leszűrjük a levét úgy, hogy annyi maradjon a lencsén, ami épp csak ellepi.
Ha ezzel megvagyunk hozzáadjuk a fehérbort, a passata-t, a balzsamecetet és a kapribogyót, valamint az időközben apró kockákra darabolt sárgarépát, bazsalikommal és lestyánnal ízesítve közepes forrással szép sűrűre visszafőzzük, szükség szerint sózzuk, borsozzuk – ha gondoljuk, egy kis cukorral finomíthatjuk.
Ez a kicsit talán markáns, mediterrán jellegű lencseragu pompás kiegészítője lehet sült húsoknak, én jelen esetben karajszeleteket sütöttem mellé egy kis csemegehagymával 😉





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése