Akivel tegnap esetleg nem... annak most kívánok Boldog Új Évet 😎😘
Mi más lehetne az új év első receptje, mint lencse - mert egy kicsit babonás vagyok.
PARADICSOMOS
LENCSERAGU
Hozzávalók:
25-30 dkg
lencse
1 szál
sárgarépa
2 ek.
kapribogyó
3 dl passata
(passzírozott paradicsom)
2 ek.
balzsamecet
1 dl
fehérbor
1 kisebb fej
vöröshagyma
babérlevél
bazsalikom
lestyán
bors, só
A lencsét
egy éjszakára beáztatjuk, majd sós, babérlevéllel és a félbevágott
vöröshagymával ízesített vízben roppanós puhára főzzük – valóban ügyeljünk
arra, hogy ne legyen túlságosan puha a lencse, mert még főzni fogjuk-.
Ezután leszűrjük
a levét úgy, hogy annyi maradjon a lencsén, ami épp csak ellepi.
Ha ezzel
megvagyunk hozzáadjuk a fehérbort, a passata-t, a balzsamecetet és a
kapribogyót, valamint az időközben apró kockákra darabolt sárgarépát, bazsalikommal
és lestyánnal ízesítve közepes forrással szép sűrűre visszafőzzük, szükség
szerint sózzuk, borsozzuk – ha gondoljuk, egy kis cukorral finomíthatjuk.
Ez a kicsit
talán markáns, mediterrán jellegű lencseragu pompás kiegészítője lehet sült
húsoknak, én jelen esetben karajszeleteket sütöttem mellé egy kis
csemegehagymával 😉
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése