TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. december 2., hétfő

Banán és körte avagy Szeretem a sütit

Egy finom ízletes zamatos körte pompás kiegészítője lehet egy jófajta Camembert vagy Brie sajtnak.
A következő recept sajnos nem erről a párosításról szól... 😕
...de ha kell, akkor kell 😒😉
















BANÁNOS SÜTI KÖRTÉVEL
Hozzávalók:
4 db tojás
25 dkg liszt
25 dkg porcukor
1 ek. kakaópor
25 dkg körte (kb.)
3 db banán
1 dl tej
1 dl étolaj
1 cs. sütőpor
(tortadara)
 A körtét kis kockákra, a banánt pedig először hosszában négyfelé, majd centis darabokra vágjuk.
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket elkezdjük habbá verni, félúton hozzáadjuk a porcukrot és sűrű, kemény, fényes habbá verjük.
A sárgákat kikeverjük a tejjel és az olajjal, majd a habhoz adjuk, ezután hozzáadjuk a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet, aztán szépen, finoman összeforgatjuk a habos résszel, a végén a körtét is beleforgatjuk. Próbáljunk minél kevesebb mozdulattal dolgozni, hogy a habos részt túlzottan ne törjük szét.
A 38 centis tepsit kikenünk vajjal és vékonyan kilisztezzük vagy sütőpapírral kibélelünk -  hát, én ezt választottam - és beleöntjük a tésztát.
A tetejére egységesen elosztva rászórjuk a banánt.
(Nem kötelező, de kicsit feldobja, ha a tetejét tortadarával s meghintjük.)
180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Az ilyesmi tésztáknál alkalmazzuk a szúró-, tűpróbát, tehát bökjünk egy tűvel, vagy keskeny pengéjű késsel a tészta közepébe, és ha nem tapad rá „nyers” tészta akkor okés a buli.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése