Elkészült, megettem, megírtam a receptet és aztán jött névadás... na akkor, megint minek nevezzelek...?
Most estefelé, arra gondoltam, hogy vagy adok néki valami hangzatos fantázia a nevet, vagy leírom hogy miből, mivel készítettem, ezért valami ilyesmi lett...
MUSTÁROS SZŰZPECSENYE
BACONBA GÖNGYÖLVE
BABOS-KÁPIÁS RIZZSEL
ÉS MANCHEGO SAJTTAL
EGYBESÜTVE
Hozzávalók:
60 dkg
szűzpecsenye
3 ek. csípős
mustár
szeletelt
bacon
25 dkg rizs
1 dob.
vörösbab konzerv (400g)
4 ek. apró
ecetes gyöngyhagyma
3 ger. fokhagyma
2 db Kápia
paprika
10 dkg Manchego
sajt (Spanyol kemény juhsajt)
kakukkfű
majoránna
chili pehely
chili pehely
só
olívaolaj
Hagyományos
módon párolt rizst készítünk, azzal a kis különbséggel, hogy vöröshagyma helyett,
3 gerezd zúzott fokhagymával ízesítjük.
A megtisztított
szűzpecsenyét tönkökre vágjuk, alaposan betapicskoljuk, bekenegetjük csípős
mustárral, majd egyenként betekerjük baconba és egy kevéske olívaolajon 3-4
percig sütjük őket oldalanként. (Csípős mustár helyett használatunk normál mustárt
is amihez chilit keverünk.)
A babkonzervet
leszűrjük, lecsepegtetjük; a Kápia paprikát felkockázzuk aztán a
gyöngyhagymával együtt a kész fokhagymás-rizshez keverjük, chili pehellyel, kakukkfűvel és majoránnával
ízesítjük.
A sajtot
lereszeljük.
A sütőt
bemelegítjük 220 fokra.
Egy kis
tepsit vagy külön kis serpenyőket finoman kikenegetünk a hús sütéshez használt
olajjal, beletesszük a babos rizst, a tetejére adagokban elosztjuk az elősütött
szűz tönköket, majd megszórjuk reszelt Manchego sajttal.
Az előmelegített
sütőben 12-15 perc alatt egybe sütjük, tetejét megpirítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése