Nem akarok sokat beszélni erről, lehet egyszerűen is.
Ismét egy példa, hogy nem kell túlgondolni a dolgokat 😉
MUSTÁROS HÁTSZÍNSZELET
SAVANYÚ HAGYMARAGUVAL
Hozzávalók:
4 adag marha
hátszín (80-100 dkg)
4 ek. csípős
mustár
rozmaring
2 fej
vöröshagyma
20 dkg
csemegeuborka
1 ek.
kapribogyó
3-4 ek.
balzsamecet
só
A marha hátszín
szépen megtisztítjuk, majd kb. 20 dekás szeletekre szeleteljük.
A szeleteket
megszórjuk aprított rozmaringgal, majd 1-1 evőkanál csípős mustárral alaposan
bedörzsöljük, olajba fojtva, legalább 1 napra (éjszakára) hűtőben érleljük.
Grillen,
forró grillserpenyőben oldalanként 2-3 perc alatt (persze ki ahogy szereti)
megsütjük, tálalás előtt megsózzuk.
A
vöröshagymát félkarikákra vágjuk és egy kevéske zsiradékon 5-6 percig pirítjuk,
majd hozzáadjuk az időközben
felcsíkozott csemegeuborkát és a kapribogyót, jól átforgatjuk, meglocsoljuk a
balzsamecettel és összeforraljuk. -Ez a ragu szerintem akkor jó, ha még a
hagymának is marad egy kis roppanása.)
Kedvünkre való burgonyakörettel tálaljuk, ami most
nálam Cicege – tócsi, tócsni, lapcsánka, stb.- és én ezt a
finomságot egyszerűen, csak reszelt burgonyából liszttel, egy kis tejjel és
sóval készítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése