TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. december 26., csütörtök

Marha és hagyma avagy Ismét egy példa

Nem akarok sokat beszélni erről, lehet egyszerűen is.
Ismét egy példa, hogy nem kell túlgondolni a dolgokat 😉













MUSTÁROS HÁTSZÍNSZELET
   SAVANYÚ HAGYMARAGUVAL
Hozzávalók:
4 adag marha hátszín (80-100 dkg)
4 ek. csípős mustár
rozmaring
2 fej vöröshagyma
20 dkg csemegeuborka
1 ek. kapribogyó
3-4 ek. balzsamecet
A marha hátszín szépen megtisztítjuk, majd kb. 20 dekás szeletekre szeleteljük.
A szeleteket megszórjuk aprított rozmaringgal, majd 1-1 evőkanál csípős mustárral alaposan bedörzsöljük, olajba fojtva, legalább 1 napra (éjszakára) hűtőben érleljük.
Grillen, forró grillserpenyőben oldalanként 2-3 perc alatt (persze ki ahogy szereti) megsütjük, tálalás előtt megsózzuk.
A vöröshagymát félkarikákra vágjuk és egy kevéske zsiradékon 5-6 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk az időközben felcsíkozott csemegeuborkát és a kapribogyót, jól átforgatjuk, meglocsoljuk a balzsamecettel és összeforraljuk. -Ez a ragu szerintem akkor jó, ha még a hagymának is marad egy kis roppanása.)
Kedvünkre való burgonyakörettel tálaljuk, ami most nálam Cicege – tócsi, tócsni, lapcsánka, stb.- és én ezt a finomságot egyszerűen, csak reszelt burgonyából liszttel, egy kis tejjel és sóval készítem.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése