TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. december 5., csütörtök

Tészta és hús avagy Akkor is

Ilyenek ezek a hüje napok...
..de ne érdekel, akkor is SÜT A NAP és kész. 

















PARADICSOMOS HÚSOS TÉSZTA
  ZELLERREL ÉS FOKHAGYMÁVAL
Hozzávalók:
50 dkg sertés darált hús
25 dkg tészta (fusilli bucatti)
1 kisebb fej vöröshagyma
4-5 ger. fokhagyma
2 szál szárzeller
0,5 l passata (passzírozott paradicsom)
2 dl víz
1 ek. cukor
bors, só
olívaolaj
A vöröshagymát felaprítjuk és olívaolajon üvegesre sütjük, aztán hozzáadjuk a darált húst.
A szárzellert apró kockák vágjuk, a fokhagymát durvára aprítjuk és amikor a hús elveszti nyers színét ezeket is hozzáadjuk, sóval, borssal ízesítjük, majd felöntjük a paradicsommal és a vízzel, csendbe rotyogtatva puhára, sűrűre főzzük a végén, ízlés szerint kristálycukorral finomítjuk.
Közben kifőzzük a tésztát és alaposan összeforgatjuk a raguval.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése