..de ne érdekel, akkor is SÜT A NAP és kész.
PARADICSOMOS
HÚSOS TÉSZTA
ZELLERREL ÉS FOKHAGYMÁVAL
Hozzávalók:
50 dkg
sertés darált hús
25 dkg
tészta (fusilli bucatti)
1 kisebb fej
vöröshagyma
4-5 ger. fokhagyma
2 szál
szárzeller
0,5 l
passata (passzírozott paradicsom)
2 dl víz
1 ek. cukor
bors, só
olívaolaj
A
vöröshagymát felaprítjuk és olívaolajon üvegesre sütjük, aztán hozzáadjuk a
darált húst.
A
szárzellert apró kockák vágjuk, a fokhagymát durvára aprítjuk és amikor a hús
elveszti nyers színét ezeket is hozzáadjuk, sóval, borssal ízesítjük, majd felöntjük a paradicsommal és a vízzel, csendbe
rotyogtatva puhára, sűrűre főzzük a végén, ízlés szerint kristálycukorral
finomítjuk.
Közben
kifőzzük a tésztát és alaposan összeforgatjuk a raguval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése