TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. december 19., csütörtök

Csirke és tészta avagy Mit is...?


Ezek kérem egyszerű dolgok és a legtöbbször úgy készülnek, hogynem tudjuk eldönteni, mit is akarunk enni konkrétan.
No, tegnap is így voltam, pörkölt,paprikás, bakonyi, zöldséges...?
Ez lett;  talán nem baj 😉😊














CSIRKEPAPRIKÁS
  LASKAGOMBÁVAL ÉS BORSÓVAL
Hozzávalók:
4 db csirkecomb
1 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
2 db paprika
1 db paradicsom
1 p. tejföl (175g)
1-2 ek. liszt
30 dkg laskagomba
15 dkg zöldborsó
fűszerpaprika
babérlevél
petrezselyem zöldje
4 adag kifőtt tészta - pl. kagyló
A csirkecombokat megtisztítjuk.
A paprikát és a paradicsomot apró kockákra daraboljuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, egy kevéske zsiradékon üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, 1-2 percig pirítjuk még, aztán megsózzuk, meghintjük fűszerpaprikával, hozzáadunk 1 babérlevelet, 2 gerezd zúzott fokhagymát és vízzel felöntve kb.10 percig rotyogtatjuk.
Ezután beletesszük a csirkecombokat és pörkölt módján puhára főzzük, azaz csirkepörköltet készítünk.
Közben a tésztát kifőzzük; a zöldborsót megfőzzük.
A megtisztított laskagomba alsó erősebb, vastagabb szárrészét eltávolítjuk a többit pedig egyszerűen az ujjainkkal csíkokra tépkedjük, majd szépen megpirítjuk, finoman megsózzuk, aztán aprított petrezselyemzölddel és a borsóval összeforgatjuk.
Amikor a csirkecombok megpuhultak, a szaftját tejföl és lisztből készült habarással besűrítjük.
-A gombát és a borsót bele is keverhetjük a szaftba, de külön is kiegészíthetjük vele az ételt és így talán kicsit mutatósabb. –





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése