Ezek kérem egyszerű dolgok és a legtöbbször úgy készülnek, hogynem tudjuk eldönteni, mit is akarunk enni konkrétan.
No, tegnap is így voltam, pörkölt,paprikás, bakonyi, zöldséges...?
Ez lett; talán nem baj 😉😊
CSIRKEPAPRIKÁS
LASKAGOMBÁVAL ÉS BORSÓVAL
Hozzávalók:
4 db
csirkecomb
1 fej
vöröshagyma
2 ger.
fokhagyma
2 db paprika
1 db
paradicsom
1 p. tejföl
(175g)
1-2 ek.
liszt
30 dkg
laskagomba
15 dkg
zöldborsó
fűszerpaprika
babérlevél
só
petrezselyem
zöldje
4 adag
kifőtt tészta - pl. kagyló
A
csirkecombokat megtisztítjuk.
A paprikát
és a paradicsomot apró kockákra daraboljuk.
A
vöröshagymát felaprítjuk, egy kevéske zsiradékon üvegesre sütjük, majd
hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, 1-2 percig pirítjuk még, aztán
megsózzuk, meghintjük fűszerpaprikával, hozzáadunk 1 babérlevelet, 2 gerezd
zúzott fokhagymát és vízzel felöntve kb.10 percig rotyogtatjuk.
Ezután
beletesszük a csirkecombokat és pörkölt módján puhára főzzük, azaz
csirkepörköltet készítünk.
Közben a
tésztát kifőzzük; a zöldborsót megfőzzük.
A
megtisztított laskagomba alsó erősebb, vastagabb szárrészét eltávolítjuk a
többit pedig egyszerűen az ujjainkkal csíkokra tépkedjük, majd szépen
megpirítjuk, finoman megsózzuk, aztán aprított petrezselyemzölddel és a
borsóval összeforgatjuk.
Amikor a csirkecombok
megpuhultak, a szaftját tejföl és lisztből készült habarással besűrítjük.
-A gombát és
a borsót bele is keverhetjük a szaftba, de külön is kiegészíthetjük vele az
ételt és így talán kicsit mutatósabb. –
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése