TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. május 16., csütörtök

Spárga és ragu avagy Hús vagy tészta

A mai receptem szintén nem nagy dolog, hisz az alapmártás lényegében a tegnapelőtti variációja. Ami azt bizonyítja, hogy egy dologból egyszerűen, ici-pici variációkkal, könnyen készíthetünk egy új pompát. 











DIJONI - TEJSZÍNES SPÁRGARAGU
  SÜLTEKHEZ VAGY TÉSZTÁKRA
Hozzávalók:
50 dkg zöldspárga
15 dkg sárgarépa
2 dl tejszín
1,5 dl fehérbor
2 ek. mustár
1 ek. liszt
1 ger. fokhagyma
tárkony
bors, só
vaj és olívaolaj
A zöldspárgát megmossuk, leöblítjük, az alsó fás részét (2-3 cm) levágjuk, a többit pedig vékonyan (2-3 mm) felkarikázzuk, egészen a sípjáig (teteje) amit egészben hagyunk.
A sárgarépát vékonyan félkarikákra daraboljuk, aztán vaj és olívaolaj keverékén, a felkarikázott spárgával együtt kicsit megsózva 3-5 percig pároljuk, majd felöntjük a borral, hozzáadjuk a mustárt, 1 gerezd zúzott fokhagymát, és lassan összeforraljuk, tárkonnyal és borssal ízesítjük.
Ezek után a tejszínt, a liszttel és 1 deci vízzel kikeverjük (habarást készítünk) és a ragunkat besűrítjük vele, szükség esetén vízzel lazíthatjuk, és ha az ízlésünk úgy kívánja egy kis cukorral finomíthatjuk.
Én most sertéssülthöz készítettem, csirkéhez akár bárányhoz is pompás kiegészítő lehet, a köretét mindenki maga vállasza meg, nálam ez most fincsi vékony héjú főtt újkrumpli volt.
…és amint azt a nevében jeleztem, ezt a ragut tésztákhoz is használhatjuk, estelegessen csíkokra vágott csirkehússal vagy sonkával kiegészítve.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése