Kérem szépen, én szeretem a Brassói aprópecsenyét; nekem is van egy variációm, de amikor Dinka nem is akármilyen kincseskamrájában megláttam nem is keresgéltem tovább...
Krumpli helyett zellerrel is készítette már! Igen!
Egy kevés Curry-vel is szokta ízesíteni! Hoppá!
Én meg azt hittem, hogy csak nekem vannak ilyen ......... :)
Persze egy ici-picit ezen is variáltam, figyeljétek csak:
BRASSÓI APRÓPECSENYE, ZELLEREL
Hozzávalók:
1 kg sertéslapocka
10 dkg szalonna
1 kg zeller
2 fej vöröshagyma
7-8 ger. fokhagyma
1 dl fehérbor
1/2 citrom leve
fűszerpaprika
őrölt kömény
curry
bors, só
A szalonnát és egy fej vöröshagymát kis kockákra vágunk és együtt üvegesre pirítjuk. Közben a lapockát is felkockázzuk és hozzátesszük a szalonnás -hagymás alaphoz. Amikor a hús elveszti nyers színét sózzuk, borsozzuk meghintjük fűszerpaprikával és curry-vel (a curry mennyiségét ízlésük szerint adagolhatjuk; én kb. fele annyit használtam mint a fűszerpaprikából; nagyon jó ízt adott ennek az ételnek, és nem volt „zavaró”) valamint 3-4 gerezd zúzott fokhagymával és őrölt köménnyel ízesítjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje és puhára főzzük, a levét jól elforraljuk; az utolsó pár percben hozzáadjuk a maradék apró kockára vágott fokhagymát, a másik vöröshagymát félkarikákra vágva és a fehérborral felöntve 3-4 percig forraljuk.
A zellert megpucoljuk és a húshoz hasonlatosan daraboljuk. Egy lábosban vizet forralunk, sóval és citromlével ízesítjük, beledobjuk a zeller kockákat és az újra forrástól számítva 3 percig főzzük, leszűrjük.
A jól lecsepegtetett zellerkockákat bő, forró olajban pirosra sütjük, majd a hús közé kavarva tálaljuk.
(A megsült zellert szükség szerint papírtörlővel „olajmentesre törölhetjük”)
Az eredetit itt leled :)
BRASSÓI APRÓPECSENYE, ZELLEREL
Hozzávalók:
1 kg sertéslapocka
10 dkg szalonna
1 kg zeller
2 fej vöröshagyma
7-8 ger. fokhagyma
1 dl fehérbor
1/2 citrom leve
fűszerpaprika
őrölt kömény
curry
bors, só
A szalonnát és egy fej vöröshagymát kis kockákra vágunk és együtt üvegesre pirítjuk. Közben a lapockát is felkockázzuk és hozzátesszük a szalonnás -hagymás alaphoz. Amikor a hús elveszti nyers színét sózzuk, borsozzuk meghintjük fűszerpaprikával és curry-vel (a curry mennyiségét ízlésük szerint adagolhatjuk; én kb. fele annyit használtam mint a fűszerpaprikából; nagyon jó ízt adott ennek az ételnek, és nem volt „zavaró”) valamint 3-4 gerezd zúzott fokhagymával és őrölt köménnyel ízesítjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje és puhára főzzük, a levét jól elforraljuk; az utolsó pár percben hozzáadjuk a maradék apró kockára vágott fokhagymát, a másik vöröshagymát félkarikákra vágva és a fehérborral felöntve 3-4 percig forraljuk.
A zellert megpucoljuk és a húshoz hasonlatosan daraboljuk. Egy lábosban vizet forralunk, sóval és citromlével ízesítjük, beledobjuk a zeller kockákat és az újra forrástól számítva 3 percig főzzük, leszűrjük.
A jól lecsepegtetett zellerkockákat bő, forró olajban pirosra sütjük, majd a hús közé kavarva tálaljuk.
(A megsült zellert szükség szerint papírtörlővel „olajmentesre törölhetjük”)
Az eredetit itt leled :)
Fantasztikusan néz ki! Biztos finom is!
VálaszTörlésMeglepően!!! először Őrültségnek tartottam a curry-t, aztán csak hmm-hmm-hmm-ögtem ;) ...
TörlésElőször a párom is őrültségnek tartotta, amikor mondtam neki, hogy tettem bele curryt, de amikor megkóstolta, ő is csak hümmögött :) :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy nálad is betalált ez a picit fura változata a brassóinak :)
Jaa és nem mellesleg nagyon szuperül néz ki a te variációd :)
;)
Törlés