Az elmúlt időszakban a fészen volt egy kis játék, egy "verseny", ahol próbáltam az egyszerűséget előtérbe helyezni; ezért használtam olyan dolgot is ami itthon nem szoktam használni. Jó szokásom szerint, az ízekkel és a (talán) meglepő párosításokka játszottam egy picit.
Mivel az itészek találtak ennél jobbat, a játék további részében már nem veszek részt.
Ezzel nincs is baj; a verseny egy ilyen játék és pont.
Az étel amit akkor készítettem, viszont többet érdemel annál hogy csak úgy elsüllyedjen.
Ezért...
SZŰZPECSENYE
BACON-KÖNTÖSBEN,
MINDEN
FÉLE FÖLDI JÓVAL
Hozzávalók:
60 dkg szűzpecsenye
12 sz. bacon
40 dkg
Mexikói salátaalap - zöldségkeverék
80 dkg
burgonya
1 dob. Cottage
sajt – Friss, szemcsés sajt (20 dkg)
1 szál
szárzeller
5 dkg vaj
szerecsendió
kakukkfű
bors, só
A burgonyát
héjában megfőzzük, még langyos állapotában megpucoljuk, egy burgonyatörővel
összetörjük, belekeverjük a sajtot, és az időközben apró kockákra vágott szárzellert,
sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük; tálalásig melegen tartjuk.
A szűzpecsenyét
megtisztítjuk, feldaraboljuk adagonként 3 darabra, megborsozzuk, majd 1-1
szelet baconba göngyöljük; egy serpenyőben, kevéske zsiradékon, mindkét oldaláról
szépen megsütjük.
A vajat egy
edényben megolvasztjuk, és fedő alatt, időnként bele-bele kevergetve puhára pároljuk
a zöldségkeveréket, megsózzuk és kakukkfűvel ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése