TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. május 14., kedd

Spárga és Curry avagy Fehér és sárga

No, itt a nagy kérdés illetve az egyszerű válasz-OK.
Zöldspárga a föld fölött nő, a fehér a föld alatt. A zöldspárgát nem kell pucolni - hámozni, a fehéret igen, mert a héjától kesernyés lehet. A zöldspárga zsengébb, zamatosabb, krémlevesnek viszont a "mindenképp"  fehéret használjuk. A zöldspárga nyersen élvezhető, a fehér öléggé megossza véleményeket, ezért inkább csak főzve, párolva.
A legfontosabb a zöldspárga zöld, a fehér meg fehér 😁















SPÁRGÁS CSIRKERAGU CURRY-VEL
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
10 dkg bacon
50 dkg fehér spárga
15 dkg koktélparadicsom
1 szál szárzeller
2 ger. fokhagyma
1 tk. kristálycukor
curry por
őrölt római kömény
vaj és olívaolaj
 A fehér spárgát a zölddel ellentétben illik megpucolni; tehát az alsó „fás”részét levágni (2-3 cm), majd a teteje – spárgasíp, spárgarügy – alatt egy zöldséghámozóval, vékonyan lehúzni a külső részét.
A bacon-t vékony csíkokra vágjuk, a csirkemellet pedig kis kockákra, aztán vaj és olívaolaj keverékén szépen elkezdjük pirítani.
Közben a szárzellert vékony szeletkékre daraboljuk és a húshoz adjuk, 2-3 percig pirítjuk még, majd megsózzuk, felöntjük bő 1,5 deci vízzel.
A koktélparadicsomot negyedekbe, a spárgát pedig kicsit ferdén, kb. 2 centis darabokra vágjuk és a raguhoz adjuk, római köménnyel és curry porral ízesítjük, 15-20 perc alatt készre főzzük, az utolsó 3 percnél zúzott fokhagymával és egy teáskanál kristálycukorral finomítjuk.
Köretnek párolt rizs illik hozzá, ami nálam egy kis vad (indián) rizzsel van keverve.



 ...és valljuk meg, ez ias egy kanalas étel 😉




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése