TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. október 28., hétfő

Ételekkel játszó, konyhai tünemény

...nem csalfa, és nem csak remény. 
(bocs)
Marad a gyerek, amíg jáccik.
Most a hortobágyi húsos palacsinta esett áldozatul az Őrült játékaimnak, te pedig kedves látogatóm a nyertese lehetsz, ha kipróbálod.

  
CSIRKEHÚSOS PALACSINTA, 
         ALMÁS-SÜTŐTÖKMÁRTÁSSAL
Hozzávalók:
8 db csirke felsőcomb
80 dkg sütőtök
1 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
1 db alma 
bors, só
8 db palacsinta (sós, de bátran elbír egy kevéske őrölt rozmaringot is)
A vöröshagymát felkockázzuk és egy kis zsiradékon üvegesre pirítjuk, rárakjuk a csirke felsőcombokat és megsózzuk pár percig így kavargatjuk (amíg a comb elveszti nyers színét; vigyázva, hogy a hagyma meg ne égjen!). 
Közben a tököt megtisztítjuk, a belét kivájjuk, feldaraboljuk és a hús mellé szórjuk és a két gerezd fokhagymát is beledobjuk; majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Ettől a pillanatól kezdve úgy főzzük mint a pörköltet; ha a tök már kezd szét esni, gyakrabban kavargassuk, nehogy lekapja az alját. Amikor a hús elkészült, megpuhult, kiszedjük a szaftjából, kicsontozzuk és késsel apróra metéljük. A szaftot leturmixoljuk; (ha hígabb lenne, egy kis keményítővel vagy lisztes habarással sűríthetjük, egy kevés tejszín vagy tejföl sem árt neki, én most kihagytam).
Az almát felkockázzuk és a mártásba szórjuk és összemelegítjük.
Az aprított húst a palacsintákba töltjük és a mártással meglocsoljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése