VITAMINTÓL DUZZADÓ SALÁTA,
PÁCOLT PULYKAHÚSSAL
Hozzávalók:
40 dkg pulykamell
15 dkg sárgarépa
10 dkg tisztított zeller
1 db alma
1-2 ek. kapribogyó
1 db citrom leve
2 ek. mustár
2 ek. méz
római saláta
őrölt rozmaring
Floriol extra szűz olívaolaj (kb..0,5 dl)
bors, só
A pulykamellet felcsíkozzuk, meghintjük őrölt rozmaringgal, borssal, aztán a mustárral, alaposan betapicskoljuk, és egy-két órán át hűtőben érleljük.
A így bepácolódott húscsíkokat egy kevéske, olívaolajon szépen megpirítjuk, majd megsózzuk; tálalásig félretesszük.
(A picivel zamatosabbá tehetjük, ha a pirítás végen egy kis fehérborral, vagy borecettel meglottyinthatjuk.)
(A picivel zamatosabbá tehetjük, ha a pirítás végen egy kis fehérborral, vagy borecettel meglottyinthatjuk.)
A zöldségeket és az almát vékonyka csíkokra vagdossuk (julienne).
Az olívaolajat a citromlével és a mézzel, szép, bársonyos fényűre keverjük, sózzuk, borsozzuk; beleszórjuk a kapribogyót, a csíkozott zöldségeket és az almát, összeforgatjuk, majd jól lehűtjük.
Tálaláskor finom, ropogós római salátát tépkedünk a tányérra, rátesszük a húscsíkokat, a tetejére pedig a mennyei hideg almás-zöldség salátát.
Ha telllesentisztára tökvéletlen akad néhány levélke zeller zöldje; tépkedjük meg és szórjuk erre a pompás vitaminól duzzadó mannára :)
Ha telllesentisztára tökvéletlen akad néhány levélke zeller zöldje; tépkedjük meg és szórjuk erre a pompás vitaminól duzzadó mannára :)
Nagyon finom lehet! :-)
VálaszTörlés