TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. július 8., kedd

Harmadik hét: saláták hússal

Elérkezett a Floriol Testőr  saláta versenyének harmadik egyben utolsó hete, ahol a húsos költemények versengenek egymással a Nagy salátakönyvbe való bejutásért.














VITAMINTÓL DUZZADÓ SALÁTA, 
     PÁCOLT PULYKAHÚSSAL
Hozzávalók:
40 dkg pulykamell
15 dkg sárgarépa
10 dkg tisztított zeller
1 db alma
1-2 ek. kapribogyó
1 db citrom leve
2 ek. mustár
2 ek. méz 
római saláta
őrölt rozmaring
Floriol extra szűz olívaolaj (kb..0,5 dl)
bors, só 
A pulykamellet felcsíkozzuk, meghintjük őrölt rozmaringgal, borssal, aztán a mustárral, alaposan betapicskoljuk, és egy-két órán át hűtőben érleljük. 
A így bepácolódott húscsíkokat egy kevéske, olívaolajon szépen megpirítjuk, majd megsózzuk; tálalásig félretesszük. 
(A picivel zamatosabbá  tehetjük, ha a pirítás végen egy kis fehérborral, vagy borecettel meglottyinthatjuk.)
A zöldségeket és az almát vékonyka csíkokra vagdossuk (julienne).
Az olívaolajat a citromlével és a mézzel, szép, bársonyos fényűre keverjük, sózzuk, borsozzuk; beleszórjuk a kapribogyót, a csíkozott zöldségeket és az almát, összeforgatjuk, majd jól lehűtjük.
Tálaláskor finom, ropogós római salátát tépkedünk a tányérra, rátesszük a húscsíkokat, a tetejére pedig a mennyei hideg almás-zöldség salátát. 
Ha telllesentisztára tökvéletlen akad néhány levélke zeller zöldje; tépkedjük meg és szórjuk erre a  pompás vitaminól duzzadó mannára :)

 
 











1 megjegyzés: