TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. július 7., hétfő

Minek nevezzelek

Bármire megesküszöm, hogy ezt a salátát nem a menzás rózsaszínű káposztasaláta ihlette.
A nevével, viszont bajban voltam. Ilyen olyansaláta vagy olyan ilyensaláta legyen; aztán jött az isteni szikra, mert rendes vagyok, és ...







 




CÉKLÁS - BURGONYASALÁTA, KAPORRAL vagy 
BURGONYÁS - CÉKLASALÁTA, KAPORRAL
és mindenki válassza ki a magának tetszőt :)
Hozzávalók:
50 dkg cékla

50 dkg burgonya
1 db lilahagyma
5-6 ek. vörösborecet
5-6 dl víz
2 ek. kristálycukor
1 cs. friss kapor
őrölt kömény
só   
A burgonyát és a céklát megfőzzük, megpucoljuk és vékony karikákra szeleteljük.
Közben elkészítjük az salátalevet; a lilahagymát szép vékony félkarikákra vágjuk és egy méretes tálba rakjuk, lesózzuk kb.:1/4 órát pihentetjük, majd hozzákeverjük a borecetet, a vizet, ízesítjük köménnyel és cukorral, szükség szerint sózzuk. (A cukor helyett mézet is használhatunk.)
A felszeletelt céklát és burgonyát beletesszük a salátalébe, egy nagy csokor, aprított kaporral megszórjuk és alaposan átforgatjuk, jól lehűtve kínáljuk
Hűtés közben is néhányszor átkeverhetjük, hogy  a burgonya mindenhol átvegye a cékla szép színét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése