TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. július 5., szombat

Az alap ugyanaz 1.

A mostani és a következő bejegyzéseimmel ismét csak azt szeretném belétek sulykolni, hogy ha van egy jó alapunk, jelen esetben egy tészta; ne csak egyféleképpen használjuk, ahogy tanultuk, ahogy megszoktuk, hanem Fantáziával, Bátran variáljuk a formáját, a töltelékét stb...
Aztán ráfogtok jönni, hogy egyszerű, jelentéktelennek tűnő apróságokkal, is fel lehet dobni és mennyi „új” dolgot lehet készíteni.  



MÁLNÁSHABOS
Hozzávalók:
25 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
2 db tojás
1 cs. vaníliás cukor
0,5 dl tej
1 mk. sütőpor
40 dkg málna
őrölt fahéj
mandula (szabadon választott)
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sütőport, a porcukrot a két tojás sárgáját és fél deci tejet, majd összegyúrjuk (nem lisztezzük túl!). fóliába csomagolva 20 percig hűtőben pihentetjük.
Utána a tésztánkat akkorára nyújtjuk, hogy egy 32 centis tepsit ki tudjunk vele bélelni, de a széleinél még kb.: 2 centit vissza lehessen hajtani peremnek; és az alját egy villával böködjük meg.



 










Gázsütő 6 fokozatán kb.:10-15 percet elősütjük (a tészta már kezd gyengén szín kapni, de természetesen ez is sütő függő). A sütőből kivéve az aljára hintünk egy jó kanálnyi édes-, vagy zsemlemorzsát, ügyesen, egyenletesen elosztjuk rajt a málnát (kissé le is nyomkodhatjuk) és tetejét bevonjuk a két tojásfehérjéből, vaníliás cukorral és őrölt fahéjjal felvert habbal. Díszítésként megszórhatjuk mandulával. A sütőbe visszatéve szép pirosra sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése