Röstellem ismét leírni, de nem tehetek mást. Bocsesz, ez volt itthon.
Benéztem a hűtőbe és ez a látvány fogadott: egy marék borsó, egy marék zöldbab, egy kis darab répa, egy fél szár póré, egy-két paradicsom...
Na? Mit lehet ebből főzni?
Levest olaszosan.
Mondhatnám úgyis, benéztem a hűtőbe és egyből észere vettem egy kissé szétszórt Minestrone levest. Aztán fogtam magam, és csak úgy, összeszórtam.
Minestra vagy Minsetrone; kinek ez, kinek az, ebbe nagyon nem szeretnék belemenni. Rengeteg fajtája létezik, érdemes utána nézni és elveszni a sokaságában, már csak azért is, hogy rájöjjünk mennyire egyszerű, egy jó, tartalmas levest főzni csak úgy, egyszreűen.
OLASZ ZÖLDSÉGLEVES
avagy
MINESTRONE
Hozzávalók:
15 dkg zöldbab
15 dkg zöldborsó
10 dkg sárgarépa
35 dkg paradicsom (3db)
4 ger. fokhagyma
1/2 szál póréhagyma
3 ek. vörösborecet
5 dkg makaróni
rozmaring
bazsalikom
bors, só
olívaolaj
A póréhagymát és a paradicsomot felkockázzuk, majd olívaolajon 5 perc alatt, sűrűre pároljuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a vörösborecetet, valamint a zúzott fokhagymát.
Ezen idő alatt előkészítjük a zöldségeket; a sárgarépát 3-4 centis hasábokra vágjuk és a zöldbabot feldaraboljuk, aztán a borsóval együtt az alaphoz adjuk. Felöntjük bőségesen vízzel (1,2dl) és készre főzzük, közben beleszórjuk a kis darabokra tört makarónit.
Amikor a tészta és a zöldségek is megpuhultak, illetve a főzés utolsó pillanataiban friss, aprított rozmaringgal és bazsalikommal ízesítjük.
Természetesen másféle apró tészta is megfelel, de rizzsel is készíthetjük.
Amikor a tészta és a zöldségek is megpuhultak, illetve a főzés utolsó pillanataiban friss, aprított rozmaringgal és bazsalikommal ízesítjük.
Természetesen másféle apró tészta is megfelel, de rizzsel is készíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése