Az ŐrültenJóÉtelek bemutatja:
CUKKINI '14
episode1
Te légy az első!
Az ŐrültSzakács konyhájából feszült csend hallatszik ki; a metélt tészta izgatottan vár, amíg felforr a víz; a cukkini óvatosan figyeli az eseményeket vágódeszka mellől, amikor fényes fogait megcsillantva előkerül a nagy lyukú reszelő...
MENNYEI METÉLT, CUKKINIVEL
Hozzávalók:
30 dkg metélt tészta
60 dkg cukkini
10 dkg kenyérszalonna
2 ek. méz
2 ek. méz
1 db kápia paprika
1 db lilahagyma
1 p. tejföl (175g)
zsálya
só
olívaolaj
A tésztát feltesszük főzni.
Közben a cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
A szalonnát kis kockákra vágjuk és szépen zsírjára pirítjuk, tálalásig félretesszük.
Egy nagy serpenyőben olívaolajon lepirítjuk a cukkinit, megcsurgatjuk mézzel, majd közé szórjuk a szintén csíkokra vágott kápia paprikát és lilahagymát, csak most sózzuk meg, illetve zsályával ízesítjük. Három-négy percig pároljuk, úgy hogy a tészta főzővizéből kanalanként adunk hozzá, de ne maradjon túl sok lé rajta!
Ezek után a tésztát átszedjük a raguba és jól összeforgatjuk.
A meleg tésztába, de már a tűzről levéve, alaposan bekeverjük a tejföllel (ne melegítjük).
Tálaláskor megszórjuk a szalonna pörcökkel és azzal az isteni zsírjával meg locsoljuk. :)
!!! A tésztát nem kell, leöblíteni; próbáljuk meg összehangolni a ragu (bármilyen ragu) és a tészta főzési idejét, ha ez sikerül, sokkal finomabb lesz a tésztánk, mert így jobban magába veszi a szaftot és az ízeket. A ragukban már ne főzzük sokáig, csak alaposan forgassuk át, max.1 perc.
A szalonnát kis kockákra vágjuk és szépen zsírjára pirítjuk, tálalásig félretesszük.
Egy nagy serpenyőben olívaolajon lepirítjuk a cukkinit, megcsurgatjuk mézzel, majd közé szórjuk a szintén csíkokra vágott kápia paprikát és lilahagymát, csak most sózzuk meg, illetve zsályával ízesítjük. Három-négy percig pároljuk, úgy hogy a tészta főzővizéből kanalanként adunk hozzá, de ne maradjon túl sok lé rajta!
Ezek után a tésztát átszedjük a raguba és jól összeforgatjuk.
A meleg tésztába, de már a tűzről levéve, alaposan bekeverjük a tejföllel (ne melegítjük).
Tálaláskor megszórjuk a szalonna pörcökkel és azzal az isteni zsírjával meg locsoljuk. :)
!!! A tésztát nem kell, leöblíteni; próbáljuk meg összehangolni a ragu (bármilyen ragu) és a tészta főzési idejét, ha ez sikerül, sokkal finomabb lesz a tésztánk, mert így jobban magába veszi a szaftot és az ízeket. A ragukban már ne főzzük sokáig, csak alaposan forgassuk át, max.1 perc.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése