TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. július 26., szombat

Szünnap (ism.)

Ma egy kicsit phrr...
De nem mertem bevállalni, hogy cukkini és reszelő nélkül hagylak benneteket, ezért előkapartam egy régi receptemet, nehogy a feledés homályába vesszen :)
Aztán holnap...
 
 












SERTÉSSZELET CUKKINIS BUNDÁBAN, 
    PIKÁNS ALMÁS - BURGONYASALÁTÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
50 dkg cukkini
1 ger. fokhagyma
2 db tojás
12 dkg liszt
1/2 dl tej
borsikafű

a salátához:
60 dkg burgonya
2 db alma
1 p. tejföl
1 ek. mustár
1 ek. torma
szerecsendió
rozmaring
bors, só
A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük és lesózzuk. A karajt felszeleteljük, klopfoljuk, sózzuk és meghintjük borsikafűvel. A cukkinit 15 perc elteltével, alaposan kinyomkodjuk, és a tojásokkal a liszttel és a tejjel sűrű masszává keverjük, 1 gerezd zúzott fokhagymával ízesítjük és szükség szerint sóvzzuk (kóstoljunk, mert egyszer már sóztuk a cukkinit).
A hússzeleteket először lisztbe (ez a mennyiség nem szerepel a hozzávalók közt), majd a cukkinis masszába mártjuk és bő zsiradékban nem túlzottan nagy lángon szépen megsütjük.
A salátához a tejfölt, a mustárt, és a tormát egy tálban összekeverjük, szerecsendióval és egy kevés rozmaringgal ízesítjük, sózzuk (ha túl markánsnak találjuk az ízét, egy kis porcukorral enyhíthetünk rajt). A megfőtt burgonyát és az almát felcsíkozzuk és alaposan összekavarjuk az öntettel; tálalásig hűtőben tartjuk.

Folytatjuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése